אפליקציית היפנוזה

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

19/03/2014 | 21:38 | מאת: טל לוי

הורדתי את האפליקציה Conquering fear של Max Kirsten והאפליקציה באנגלית והיו מילים שלא הבנתי וחוץ מזה אני מאוד פחדנית ופוחדת מאיבוד שליטה כך שאפילו שנרגעתי והגוף היה קצת כבד והייתי קצת מסוחררת הייתי חייבת לשנייה לצאת מזה ולבדוק שהכול בשליטה. כשהוא אמר לסגור את העיניים סגרתי אבל לא דימיינתי חצי ממה שהוא אמר לדמיין והייתי חצי זמן עם עיניים פקוחות וחצי זמן עם סגורות. בגלל שכמו שכבר אמרתי אני פחדנית, בסוף הבערך 20 דקות האלה נכנסתי לחרדה והתחלתי לדמיין (רוב הסיכויים שזו תוצאה של הפחד) עייפות, סחרחורת והרגשת חרדה. אני רק רוצה לדעת אם אין שום תופעות לוואי ואם אי אפשר להתקע במצב של היפנוט ואם עשיתי משהו לא נכון בתהליך. בנוסף המשפחה הפריעה ברקע לפעמים, זה יכול לשנות את נושא ההיפנוט או משהו? אני פוחדת שאולי עשיתי נזק כלשהו אם זה אפשרי. אני דיי דואגת בכל מה שקשור לזה ואני מאוד מקווה שתתייחסו לשאלות שלי.

טל ברוח תגובתי לשאלתה של אריקה, הסמוכה לשאלתך.. אפשר להסתייע באפליקציות וטכניקות שונות ל"היפנוזה עצמית" וכד'. אלא שמניסיוני וניסיונם של אחרים שימוש אישי ועצמי, שאינו מבוקר ומונחה מקצועית, על ידי בעל רישיון לטיפול בהיפנוזה (פסיכולוג או רופא)עלול להזיק לא פחות ממה שהוא מועיל. במקרים פחות בעייתיים, הניסיונות העצמיים ללא הכוונה מקצועית "רק" נכשלים ועלולים לפגם במוטיבציה הגלויה והסמויה להיעזר בטכניקות יעילות אילו. לכן ולמרות שאי אפשר "להיתקע" במצב היפנוטי, מומלץ מאד לקיים ולו מספר פגישות אישיות או קבוצתיות (סדנאות),עם פסיכולוג או רופא בעל רישיון והוא כבר יידע כיצד להנחותך לתפעול נכון ויעיל של הטכניקות המתאימות לך ל"היפנוזה עצמית" וכד'.

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית