שלום

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

12/05/2011 | 15:19 | מאת: ניצן

היי,אני נערה בת חמש עשרה אני מאוד מתענינת ברפואה והחלום שלי זה להיות אחות רציתי לדעת מעט על חיסוני התינוקות ואיזה הם צריכים לעבור? ורציתי מאוד לדעת מהי מחלת החצבת ? ואיזה מחלות אפשר למנוע בחיסון? אני אשמח מאוד לתשובה תודה רבה.!!.

ניצן שלום!איזה כיף לשמוע מנערה כמוך על חלומך להיות אחות!זהו מקצוע מדהים עם מגוון אפשרויות בכל כך הרבה תחומים-בריאות הציבור, בתי חולים, מחקר, סיעוד הקשיש והתינוק - יש אינסוף אפשרויות וכל אחת יותר מאתגרת מהשניה! לגבי שאלתך בנושא חיסוני תינוקות - אני מציעה לך להיכנס לאתר של משרד הבריאות - יש פרסומים מצויינים על כל החיסונים שבשגרה - נגד איזה מחלות הם ניתנים, ומתי הם ניתנים . שווה לקרוא. תינוקות מקבלים חיסונים מרגע לידתם ולמעשה ממשיכים לקבל חיסונים עד הגיעם לצבא...החיסונים מונעים הידבקות במחלות וכוללים צהבת B, דיפטריה,טטנוס,דלקת קרום המח,פוליו,שעלת,חצבת,חזרת ,אדמת,אבעבעות רוח,צהבת A,חיסון נגד נגיף רוטהוירוס,וחיסון נגד 13 זנים של פנוימוקוקים. נכון,זה נשמע הרבה - אך הרבה מהחיסונים ניתנים במנות משולבות, כך שיש הרבה פחות זריקות מבעבר, והחיסונים גם עושים הרבה פחות תופעות לואי מבעבר - והכלל החשוב ביותר - הם מונעים מחלות קשות עם סיבוכים קשים ! דוגמא טובה זה חיסון נגד מחלת החצבת ששאלת לגביו - חצבת היא מחלה הנגרמת על ידי וירוס הפוגע במערכת הנשימה. התסמינים הם חום,שיעול,נזלת, עיניים דומעות ופריחה על כל הגוף. החצבת מועברת על ידי נשימה (עיטוש ושיעול)והיא מחלה מאד מדבקת - 90% מהאנשים שאינם מחוסנים שבאים במגע עם חולה חצבת - יידבקו בה.המחלה נמשכת כשבוע,והסיבוכים הם נפוצים - שלשול,דלקת ריאות ,דלקת המח, וכיבים בקרנית העין. במדינות העולם השלישי יש כ30% תמותה מחצבת.אין טיפול למחלה אלא רק לסיבוכים לכן הטיפול הטוב ביותר הוא מניעת המחלה!וזה על ידי חיסון .בארץ החיסון ניתן כחלק משגרת החיסונים לתינוקות בגיל שנה ובכיתה א'. ניצן,תמשיכי לשאוף ולחלום!

12/05/2011 | 22:52 | מאת: ניצן

אני עושה כל מה שאני יכולה כדי ללמוד על רפואה ואני הולכת להתנדב במד"א. רק עוד שאלה.תינוק שהתחסן מהחצבת.הוא לא יקבל את המחלה? תודה רבה !!

מנהל פורום טיפת חלב