שעלת

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

12/06/2011 | 19:23 | מאת: איריס

בני בן ה-6 משתעל והרופא חשד שמדובר בשעלת ולכן התחלנו ליטול היום אזניל. הרופא ביקש שנבצע בדיקת מעבדה לשעלת. מה החשיבות של הבדיקה אם כבר נוטלים את התרופה? תוך כמה זמן אמורים לראות שיפור בשיעול?

איריס שלום, שעלת זו מחלה שבשנים האחרונות נוטה לחזור - למרות חיסוני הינקות - שהמכילים חיסון נגד שעלת. מפאת התפרצותה החדשה של המחלה - משרד הבריאות הוסיף את חיסון השעלת לשגרת החיסונים בכיתה ב' וכיתה ח'. הוספת חיסונים נוספים במהלך החיים נגד שעלת - מבוצעת גם במדינות נוספות כולל ארה"ב. אם כבר התחלתם לטפל באזניל - יתכן ובדיקת המעבדה לשעלת לא תהיה מהימנה (הבדיקה המאמתת את המחלה הינו בדיקת ליחה לPERTUSIS - אך גם אם התוצאה הינה שלילית לשעלת - אין זו הצדקה להפסקת הטיפול - יתכן וחיידק אחר גורם לשיעול- ואם התמונה הקלינית מצדיקה זאת - ממשיכים בטיפול על פי ההנחיות. השיעול עצמו יכול להימשך אפילו שבועות אחרי סיום הטיפול - עדיין יתכן ליחה במערכת הנשימה - אף שהחיידקים חוסלו, ומערכת הנשימה כתוצאה מהחיידקים נפגעה - ולוקח זמן עד שהיא מתרפאת לחלוטין - על כן השיעול הממושך.בכל מקרה, גם אם יוכח שאכן חליתם בשעלת - עדיין מומלץ להתחסן נגד שעלת על פי השגרה(בכיתה ב' וח')!רפואה שלמה!

מנהל פורום טיפת חלב