חיסון גיל חודשיים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

25/03/2014 | 22:59 | מאת: בונבונית

שלום, ברצוני לשאול שתי שאלות: ראשית, האם מותר לתת לתינוק חיסון של גיל חודשיים לפני שמלאו לו חודשיים (ליתר דיוק- יום לפני שימלאו לו חודשיים)? שנית, האם יש לחכות פרק זמן כלשהוא ממתן החיסון של גיל חודש למתן חיסון של גיל חודשיים? תודה!

שלום! חיסון של גיל חודשיים הינו - חיסון מחומש - שניתן לתת מגיל 6 שבועות, חיסון רוטה שניתן לתת מגיל 6 שבועות, וחיסון פרבנר שניתן לתת מגיל 6 שבועות. המלצת משרד הבריאות היא לתת את החיסונים הללו בגיל חודשיים , ולהקדימם לגיל המינימום שציינתי אם יש צורך בכך - לדוגמא לפני נסיעה לחו"ל, או התפרצות מחלה אז אנחנו רוצים התחסנות מהריה וכו'). ולכן אם קבעו לך תור יום לפני גיל חודשיים - ניתן לחסן . אין צורך ברווח זמן כלשהו מחיסון גיל חודש - צהבת B - לבין חיסוני גיל חודשיים. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב