דייסה לתינוקת בת 8 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

19/02/2014 | 10:19 | מאת: מיכל

רנה שלום, האם מומלץ לתת דייסה לפני השינה? כי יש לי הרגשה שהתחליף חלב לפני השינה לא מספיק לה. ואם דייסה - עדיף להכין על בסיס שיבולת שועל ומים או לקנות את הדייסות שיש לתינוקות?

מיכל שלום, אמנם דייסות למיניהן הן פחמימות מורכבות יותר ולכן יש סיכוי שיגרמו לשובע על פני זמן ארוך יותר - אבל זה לא בהכרח - כלומר גם תינוק שיקבל דייסה לפני השינה לא בהכרח יישן יותר . אפשר לנסות ולראות אם יש הטבה בשינה אם כי בד"כ הקימות במהלך הלילה הן לא של רעב אלא של הרגל הירדמות - כלומר התינוק מרגיש שהוא זקוק לבקבוק/הנקה כדי להירדם (כי כך הוא נרדם בתחילת הלילה).בגיל 8 חודשים אפשר לתת כל דייסה - גם הדייסות הנמסות לתינוקות (עדיפות לדייסות דגנים מעורבים/שיבלות שועל/סולת) וגם דייסת שיבולת שועל כמו שעושים לכל המשפחה-ואם צריך להמתיק עדיף להמתיק בסילאן ולא בדבש האסור לפני גיל שנה. ניתן להכין את הדייסות הללו על בסיס תמ"ל ואפשר גם על בסיס חלב פרה - מותר לתת חלב פרה מעל גיל 6 חודשים בכמויות קטנות כשזה חלק מתבשיל - ולכן אפשר להכין את הדייסה גם על בסיס חלב פרה. הסיבה להימנעות מחלב פרה בכמויות גדולות לפני גיל שנה הינה בגלל תכולת ברזל נמוכה בו - דוקא בגיל בו יש צורך בהרבה ברזל לצורך הגדילה וההתפתחות.

מנהל פורום טיפת חלב