אכילה בלילה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

04/12/2013 | 09:54 | מאת: שרה

תאומים בגיל שנה וחמישה חודשים ועדין קמים בלילה בבכי רב עוצמתי לפעמים ללא סיבה מובנת, אחרי מס' שעות לאכילה. מה אפשר לעשות כדי שישנו לילה שלם ? האם מותשת

שרה שלום, בגיל זה בד"כ הקימה היא לא מרעב אלא מהרגלי הירדמות של אוכל - כלומר הם התרגלו שהם זקוקים לאוכל על מנת להירדם. לכן, שלב ראשון - בהרדמה לפני שנת הלילה - חשוב שהבקבוק האחרון יהיה מחוץ למיטה - ורק אז להשכיב אותם לישון. כאשר הם מתעוררים בלילה - יש לגשת אליהם ,ללטף אותם ולעשות ש'ש'ש(כמובן שכאן צריכה עזרה של בן זוגך - כי לעשות זאת לבד זה קשה!!). חשוב לשים כיסא ליד המיטה שלהם - כדי שתוכלי לשבת תוך כדי התהליך - במידה והם נעמדים או צורחים - יש "להתעלם " מהם למשך דקה - ממש להסתכל על השעון שלך ולא עליהם - ואחרי דקה - לחזור להשכיב, ללטף ולעשות ש'ש'ש. ככל שתהיי עקבית בתהליך - הם יבינו מהר שהרבה יותר נעים לקבל ליטוף וש'ש'ש של אמא מאשר ההתעלמות שלך. התהליך הוא קשה - כי הוא ילווה בבכי - אך הבכי הוא חלק מהתהליך - הם עוברים שינוי והבכי הוא הדרך שלהם להביע תיסכול מהשינוי. אך הם זקוקים לשינה רציפה לא פחות ממך ולכן העקביות שלך בתהליך יעזור להם לקבל את השינוי בצורה מהירה יותר - עד לשינה רציפה ללא קימות לבקבוק. לילה טוב!

מנהל פורום טיפת חלב