תינוקי בן 8 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

20/11/2013 | 20:31 | מאת: שאלה קטנה

שלום לך רנה שמי ליאת ויש לי תונוקי מקסים בן 8חודשים שקוראים לו יונתן יש לנו סדר יום מאוד קבוע ורכילות בזמנים קבועים כולל מוצקים הוא נירדם בסביבות השעה שבע לשבע וחצי בערב לאחר אוכל ממקלחת וסיפור במיטה הוא נירדם לבד אך עם מוצץ הוא מיתעורר בדיוק בשעה אחת בלילהכל יום ובשעה חמש בבוקר אני מניקה אותו לדקה ומחזירה לישון ניסיתי ייספר פעמים רק לתת את המוצץ אך הוא מסרב ובוכה. ולא חוזר לישון אני מנסה ליגמול אותו כבר יותר מחודש ואני לא יודעת מה לעשות כי קראתי באתר אחד שכדאי ליגמול לאט ולהוריד את ימיספר הדקות וזה עבד אבל הוא עדיין קם לדקה יניקה למרות שברור לי שזה לא נובע מרעב אשמח אם תוכלי לייעץ לי אגב לאחר דקת היניקה בלילה הוא חוזר לישון ללא בעיה ביכלל

שלום! למעשה התשובה לשאלתך תלויה בך - עד כמה זה מפריע לך שהוא קם ליניקה הקצרה וחוזר אח"כ מיד לישון. כל עוד זה לא מפריע לך ממש(אם כי אני משערת שזה מתחיל להציק אחרת לא היית שואלת ...)אז אין טעם לתקן את המצב. אך אם את רוצה שהקימות הללו ייפסקו (במיוחד שאת יודעת שזה לא רעב - ובאמת מגיע לך לישון לילה רצוף) הפתרון הוא עקביות בתגובה שלך. כלומר - כשהוא מתעורר להנקה - יש לגשת אליו - (ולא לקחת אותו לידיים), לטפוח לו על הגב ולעשות ש'ש'ש'. כמובן שהתגובה הראשונית שלו זה בכי - וזו תגובה הגיונית לשינוי שאת רוצה להנחיל לו - היכולת להירדם באופן עצמאי ללא צורך בהנקה על מנת להירדם שוב. ייתכן ובימים הראשונים מומלץ שבן זוגך יגש אליו כדי להוריד מעט את התיסכול שהוא יחוש כאשר את ניגשת אליו ולא מציעה לו הנקה. ככל שתהיו עקביים במשימה - לא לתת לו הנקה כשהוא מתעורר באמצע הלילה - הוא ילמד להרדים את עצמו - וסביר כי יפסיק לקום בלילה. בהצלחה ולילה טוב!

מנהל פורום טיפת חלב