חיסון MMR

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/09/2013 | 09:56 | מאת: קרן

שלום רנה, חוסנתי בילדותי פעמיים נגד חצבת (שנים 81' ו - 94') ופעם אחת נגד אדמת (שנת 91'). כיום בת 33 ומתכננת להיכנס להריון שנה הבאה. בנוסף, במסגרת עבודתי ביקשו ממני להתחסן. האם יש לדעתך צורך להתחסן ב - MMR? תודה רבה!

קרן שלום,על פי המלצות משרד הבריאות - כדי להיקרא מחוסנת נגד אדמת - אישה בגיל הפוריות צריכה תיעוד של 2 חיסונים בעברה. כיון שיש לך רק חיסון אחד - על כן מומלץ מאד להתחסן במנה נוספת - לאור תיכנון ההריון הבא. כיום בישראל החיסון הקיים הינו MMR - המכיל גם חיסון אדמת, גם חצבת וגם חזרת. זה מצויין שתתחסני שוב גם נגד חצבת- כי במרוצת השנים יש דעיכה של החיסונים שקיבלת בעבר - וחיסון נוסף יגביר אצלך את הנוגדנים. ובמסגרת חיסון MMR - תזכי גם להתחסן נגד חזרת.חג שמח!

מנהל פורום טיפת חלב