בת שנה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

23/09/2013 | 10:07 | מאת: yasmin

שלום לרנה מדהימה!!! הבתי המתוקה היום בת שנה. אז יש לי כמה שאלות אליך: 1. איך ממשיכים לקחת ברזל וויטמין ד? 2. מה אמור להשתנות בזונה שלה? האם בקבוק 1 ביום על הבוקר של פורמולה מספיק לה?. 3. כמה זמן היא צריכה לישון? 4. מה היא כבר צריכה לדעת לעשות בגיל שנה מבחינת התפתחות תקינה? 4. אימא שלי נמצאת איתה כשאני ובן זוגי בעבודה. אין כמו סבתא. אבל מבחינת התפתחות הילדה, באיזה גיל מומלץ לשלוח אותה לגן שזה לא יהיה מאוחר. חשוב לציין שאימא שלי יכולה להישאר איתה.5. האם להמשיך עם סטרליזציה של בקבוקים בסטריליזטור? 6. בזמן אחרון היא לא כל כך רוצה לשתות מיים, אולי כמה שליוקים ביום. איך אפשר לעודד אותה לשתות מיים. כבר ניסיתי כל מיני בקבוקים גם לשתיהה עצמאית. 7. מה מותר לתת לה לשתות חוץ ממיים? תודה רבה. יסמין

יסמין מועדים לשמחה!מזל טוב ליומולדת שנה!איזה גיל מדהים(ומאתגר...). ויטמין D - ניתן להפסיק מגיל שנה. ברזל - מומלץ לבצע ספירת דם ועל פי תוצאותיו מחליטים אם יש להמשיך בברזל. עד לביצוע הספירת דם ממשיכים עם ברזל במינון של 15 מג ליום(6 טיפות). אם תוצאות ס.ד. מראות המוגלובין מעל 11 וMCV מעל 74 ניתן להפסיק לקחת ברזל. אם בתוצאות - המוגלובין מעל 11 אבל MCV נמוך מ74 - ממשיכים ברזל במינון 6 טיפות עד גיל שנה וחצי ואז מפסיקים. אם בספירת דם - המוגלובין נמוך מ11 - יש לפנות לרופא המטפל לשקול העלאת מינון הברזל לתקופה מסויימת ושלאחריו חוזרים על ספירת הדם. בכל מקרה - מומלץ להמשיך ולתת מזונות עשירים בברזל כגון עוף/הודו/בקר, טחינה, קטניות וכד'. לגבי התזונה - בד"כ בקבוק בבוקר עם הקימה, ועוד בקבוק בערב לפני השינה. לעיתים הבקבוק לפני השינה היא לא מנה מלאה - כי בגיל זה מומלץ לצרף את המתוקה לארוחות הערב המשפחתיות של חביתה/ מקושקשת, טונה, פשטידה, ירקות חתוכים קטן, גבינה, חומוס,לחם עם ממרח וכו' -כך שהבקבוק מהווה רק השלמה לארוחה זו לקראת הלילה. כמות השינה המומלצת לתינוק בן שנה הוא כ14 שעות ביממה מהם כ 11 שעות בלילה ועוד שני פרקי שינה במהלך היום. מבחינה התפתחותית בגיל שנה - בד"כ כבר יש מילה אחת לפחות בעלת משמעות- כגון אבא, רצוי שכבר תהיה מילת הצבעה - כגון את זה(לעיתים זה נשמע משובש כמו מילה אחת אבל הכוונה שלו מובהקת), מצביעה על חפצים מוכרים, הליכה מסביב לרהיטים, ושהיא מכירה חלק בגוף שלה - למשל ידיים למעלה על "הראש" או איפה אף? וכדו'. גם אם היא לא עושה את כל זה , אבל מבחינה התפתחותית היא מתקדמת כל הזמן - זה מצויין!!! לגבי הסבתא - אני מסכימה איתך! אין אין אין כמו סבתא - בכל גיל התינוקות זקוקים יותר מהכל לאהבה - ולכן אין ספק שהסבתא ממלאה בכך את תפקידה בנאמנות. החל מגיל 18 חודש תינוקות הופכים ליצורים חברתיים יותר - כלומר הם מתחילים לשחק עם ילדים אחרים בכיוון חברתי ולא מתייחסים לילדים אחרים רק כ"עוד צעצוע" כך שלפני גיל 18 חודש - אין סיבה להכניס אותה למסגרת אחרת - אם הסבתא שומרת. כלל זה של "יצור חברתי" שמתחיל בגיל 18 חודש - הופך להיות מובהק יותר בגיל שנתיים - כך שאם יש לך פתרון אידיאלי של סבתא שומרת עד גיל שנתיים - תהני מכך!(וגם שהסבתא תהנה...). על פי המלצות משרד הבריאות יש להרתיח בקבוקים עד גיל שנה ואח"כ אין צורך . חשוב להמשיך לשטוף את הבקבוקים היטב עם מים וסבון. ההמלצה לגבי מים היא להציע את המים - בייחוד אחרי הארוחה של הצהריים - כי זו ארוחה מצמיאה , וכמובן אם מאד חם בחוץ - אבל אם היא לא רוצה - היא בעצמה תסרב. אם היא צמאה מאד - היא תקח גם מים. אם את חשה שהחיתולים שלה פחות רטובים, ויש יום מאד חם - והיא מסרבת לקחת מים - אפשר להציע לה תמ"ל. פרט לכך - לא מומלץ להציע לה משקאות אחרים. ושיהיה חורף טוב!

מנהל פורום טיפת חלב