חיסון פוליו כשיש אמא הרה בבית

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

25/08/2013 | 01:31 | מאת: ג'ס

בני בן השנתיים ושמונה חודשים חוסן אתמול בחיסון החי מוחלש. אני בשבוע 28 להיריון תאומים והחשש שלי הוא- האם אני יכולה להידבק? האם העוברים יכולים להידבק? בנוסף להיגיינה שצריכה להיות לאחר צואה , מה לגבי העברה ברוק כגון שתיה מאותו הכוס/קש/בקבוק? אודה לקבלת מענה

ג'ס שלום, סביר כי גם את בעברך חוסנת בחיסונים נגד פוליו - בין אם אילו היו חיסונים מוחלשים או חיסונים מומתים. היתרון בשהייה בבית עם בנך שקיבל אתמול את החיסון החי מוחלש הינו העןבדה שהחיסון פועל גם כחיסון סביבתי - כלומר גם את מתחסנת ממנו - כי הוא מפריש החוצה את הנגיף המוחלש - וזה מעורר אצלך את הזיכרון האימונולוגי להמשיך ליצור נוגדנים נגד פוליו - נוגדנים שעוברים לעוברים התאומים שלך - וכך מגנים גם עליהם מהידבקות בפוליו אחרי הלידה. בכל מקרה, כדאי להמשיך לשמור על היגיינה נאותה - בייחוד אחרי החלפת חיתולים של הפעוט - כלומר שטיפת ידיים במים וסבון אחרי החלפת חיתולים שלו ולפני שאת ניגשת להכנת אוכל/אכילה.

מנהל פורום טיפת חלב