תינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

10/07/2013 | 20:56 | מאת: גוג

התינוק שלי שוקל בערך 8.5 קילו משקל לידה 3.5 בהתחלה העליה שלו הייתה מעולה אבל אחרי החודש החמישי הוא התחיל לסרב לאכול בקבוק בתקופה האחרונה הוא לפעמים מסכים לקבל בקבוק אבל גם לפעמים מתעקש הוא רוצה רק הנקה גם אוכל מוצק הוא לפעמים מסרב מה לעשות בבקשה?!

שלום!בגיל שנה חשוב לשמור על סדר יום לגבי הארוחות. כלומר, צפוי כי יקבל בין 2-3 הנקות ביום - ויתר הארוחות שלו יהיו של מוצקים. כדאי מאד שארוחה אחת תהיה יחד עם כל המשפחה - כיון שאוכל זו חוויה חברתית - כאשר מושיבים את התינוק בן השנה יחד עם כל המשפחה - כשהוא יושב בכיסא אוכל - ומניחים לפניו את האוכל - הסיכוי שבמרוצת הזמן הוא גם יכניס אוכל לפה. רק במידה והוא מראה שאינו רוצה עוד - והסתיים הארוחה - אז ניתן להציע לו השלמה עם הנקה. חשוב לא "לרדוף אחריו" עם האוכל - דבר שאנו נוטים לעשות במיוחד בתינוקות שלא שומרים על אחוזון המשקל שלהם - ואז כל היום הופך להיות סביב אוכל - וכל פעם הוא אוכל קצת - ולמעשה מגיע לארוחות שבע ולא רעב - ואז הוא לא אוכל כמצופה ממנו. כדאי מאד לבצע ספירת דם על מנת לודא שהסיבה לירידה בתיאבון לא נובעת מירידה ברמת הברזל - במידה וכן יש ירידה בהמוגלובין - חשוב לפנות לרופא המטפל כדי שיתן תוספת של ברזל - וזה לכשעצמו יכול לשפר מאד את התיאבון שלו. במידה והוא עדיין ממשיך לרדת באחוזון המשקל כדאי לפנות לדיאטנית ילדים על מנת לעשות איבחון של כמות הקלוריות שהוא כן אוכל במהלך היום מול כמות הקלוריות שהוא זקוק להם - ואיך אפשר למלא את החוסרים. שבת שלום!

מנהל פורום טיפת חלב