טעימות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

18/06/2013 | 13:32 | מאת: סיון

שלום, בתי בת 5 חודשים. אני צריכה להתחיל לתת לה טעימות,אך בעקבות הכתבה שפורסמה על נגיף הפוליו אני חוששת להתחיל טעימות לפני החיסון של גיל חצי שנה,אציין כי היא חוסנה בגיל חודשיים ובגיל ארבעה חודשים,השאלה שלי האם לחכות עם הטעימות עד לאחר החיסון של חצי שנה בע"ה או שזה כן בסדר להתחיל עוד לפני שחוסנה בחצי שנה? שאלה נוספת,אני דואגת לשים את המוצצים בסטריליזטור,אך מדי פעם אם המוצץ נופל אני שוטפת אותו בברז האם זה בסדר? (שוב,בעקבות הכתבה על הפוליו) שאלה אחרונה,בתי ניזונה מהנקה מלאה,הורדתי מהתפריט שלי חלב פרה מכיוון שראיתי שזה גורם לה לבעיות בבטן,אתמול בבוקר אכלתי קורנפלקס עם חלב (לאחר שאני נמנעת מחלב מזה שלושה חודשים) ולאחר מכן במהלך כל היום היא שילשלה..האם זה אכן מה שגרם לה לשלשולים? היום כבר היה קקי רגיל. מצטערת על כמות השאלות ואודה לתשובתך סיון

סיון בוקר טוב,בהמלצות משרד הבריאות בתדריך התזונה המעודכן מדצמבר 2012 - ההמלצה היא שתזונת תינוקות האולטימטיבית עד גיל 6 חודשים הינו הנקה או תמ"ל. ולכן אין צורך בטעימות לפני גיל 6 חודשים, והמתוקה שלך ניזונה מהדבר הטוב ביותר שיש. (בהמלצות משנת 2009 נרשם שניתן לתת טעימות מגיל 4 חודשים). ההמלצות הללו לא קשורות כלל להודעות של השבועות האחרונים על הימצאות נגיף הפוליו בביוב בדרום. אם התינוקת שלך היתה היום בת 6 חודשים - היית יכולה להתחיל בחשיפה למזונות משלימים כגון מרק ירקות /עוף פירות ללא צורך לחשוש בעניין הפוליו. ההמלצה בכל עת היא לשמור על היגיינה - כלומר - שטיפה של הפירות והירקות, ושטיפת ידיים אחרי יציאה מהשירותים או אחרי החלפת חיתולים. נגיפי הפוליו שנמצאו -נמצאו בביוב . המים בישראל ראויים לשתיה לילדים ומבוגרים ולרחיצת פירות וירקות - פרט להמלצה להרתיח את המים שנותנים לתינוקות עד גיל שנה. לגבי המוצצים - אם מוצץ אחד "פיספס" את הסטרליזטור - יש לשטוף אותו בברז, לשפוך מעליו מים רותחים וזהו. על פי המלצות משרד הבריאות - מומלץ פעם ביום להרתיח בסיר את כל הבקבוקים, פטמות , מוצצים - למשך 5 דקות (אפשר בהחלט להשתמש בסטרליזטור במקום ההרתחה). לגבי מוצרי החלב שאת צורכת - קשה לדעת באופן מובהק האם הבעיות בבטן/שילשולים שהיא סבלה מהם נבעו מרגישות/אי סבילות למוצרי החלב שאת צורכת. כדי לודא זאת - יש לחכות לזמן בו מערכת העיכול שלה מתפקד רגיל (וכעת היא בלי שילשולים אז כבר יש סימן של תיפקוד רגיל) , והיא ללא כאבי בטן - ואז את יכולה להכניס מנה אחת יומית של מוצרי חלב לתפריט שלך - כגון מנת קורנפלקס בבוקר - ולראות האם יש שינוי בהתנהגות /ביציאות שלה. במידה וכן - ניתן להסיק שיש לה רגישות/אי סבילות למוצרי החלב שאת צורכת - ואז לא נותר אלא להוריד את מוצרי החלב מתוך התפריט שלך (ובמקביל חשוב שאת תעשירי את התפריט שלך במזונות אחרים עם סידן). במידה ואין שינוי, אז סביר כי התופעה של הרגישות בבטן אצל המתוקה - חלפה מאליה. שיהיה יום מקסים!

19/06/2013 | 12:05 | מאת: סיון

מורידה בפנייך את הכובע על התשובה המורחבת,מדהימה!! יום מקסים :-)

מנהל פורום טיפת חלב