חיסון תינוק מיד אחרי לידה.

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

01/06/2013 | 21:51 | מאת: מיכאל

בשעה טובה, נולד לי נכד. במפתיע, שמעתי מבתי, שבשבוע הראשון לחייו, כבר קיבל זריקת חיסון כלשהי, וטרם ימלא לו חודש, מצפה לו חיסון נוסף. אני זוכר מימי הורותי, שילדיי לא קיבלו חיסון כלשהו לפני שמלאו להם 3 חודשים. מה השתנה? האם אין בחיסון מוקדם כזה, סכנה בריאותית לתינוק?

סבא מיכאל שלום! החיסון הראשון שמקבלים כבר בבית חולים הינו חיסון נגד צהבת B. חיסון זה מקבלים שוב בגיל חודש ובגיל 6 חודשים. חיסון צהבת B הצטרף לסל חיסוני השגרה בערך לפני 20 שנה. הוא חיסון שמיועד להגן על התינוק מרגע היוולדו ממחלת צהבת B - שיכולה לעבור אליו אם האם נשאית לצהבת B - או אפילו עם קרובי המשפחה נשאים לצהבת B (יש הרבה נשאים לצהבת B שאינם חולים במחלה ולא יודעים שהם נשאים. מחלה זו פוגעת והורסת את הכבד על כן חשיבות החיסון). יש לזכור כי מרגע הולדת תינוק הוא מתמודד עם מיליוני חיידקים ונגיפים , ולכן התמודדות עם חיסון (שבמקרה של חיסון צהבת B הינו מהונדס גנטית ולא חיסון חי)איננו שונה מההתמודדות היומיומית שלו עם הסביבה. ככלל, החיסונים הקיימים בעשור האחרון הם חיסונים בטוחים יותר מהחיסונים שהיו לפני 20 שנה ומעלה - חיסונים אלו גם נקיים יותר - כלומר הם מכילים רק חלק חלבוני קטן מהנגיף המומת לעומת בעבר שהחיסון היה מכיל נגיף שלם - ולכן גם עושים הרבה פחות תופעות לואי. דרך אגב - חיסון צהבת B לא גורם בד"כ לתופעות לואי כלל. שיהיה לך הרבה נחת !

מנהל פורום טיפת חלב