תזונה לתינוק בן 9.5 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

21/04/2013 | 17:28 | מאת: אורטל

שלום רב בני בן 9 וחצי חודשים ושוקל 9.800 בחודשיים האחרונים ניזון ביממה (24 שעות) מ: לפני השינה בלילה תמל 240 בחצות או כשמתעורר תמל 240 בקבוק 180 בבוקר כשמתעורר ובהמשך היום: ארוחת פירות מרוסקים (כמות כצנצנת גדולה של גרבר) בצהריים ארוחת מרק ירקות עם עוף טחון או קציצות ובצד ירקות רכים חתוכים או פסטה וארוחה קלה של מעדן/דייסה/יוגורט לאחרונה הוא אוכל הרבה הרבה פחות במהלך היום. את הפירות והמרק ובכלל כל המוצקים הוא אוכל בערך שליש מהכמות שאכל ומגלה עניין יותר בתמ"ל אבל אם אני נותנת השלמת תמ"ל לאחר ארוחת מוצקים, נראה כי הארוחה הבאה נפגעת אף יותר בקיצור מן גלגל שחוזר אחורה, פתאום הכל הסתבך לי וזה מגיע למצב שהילד שלא היה אוכל בכלל תמ"ל במהלך היום, לא נרדם צהריים בלי זה וכל ארוחה של מוצקים היא פשוט סיוט אני לא דוחפת בכח ומגוונת מאוד ועדיין... חבל לי לחזור ולהזין מתמ"ל את מה שהתרגל כבר לאכול במוצק, אבל אני פוחדת שרעב אז נותנת שוב ושוב להמשיך להציע בכל ארוחה גם וגם? האם אני יוצרת רגרסיה בכך שמטפחת תלות שלו בבקבוק לפני שינה? תלות שלא הייתה לפני כן? לא נראה כי יוצאות שיניים חדשות תודה תודה(:

אורטל שלום, אכן את מתארת מצב המתאים לתקופה של בקיעת השיניים - בה יש העדפה חוזרת לתמ"ל או הנקה על פני המוצקים. אך כיון שאת לא רואה שיניים באופק, קשה לדעת באופן מובהק למה יש העדפת תמ"ל כעת - ולכן - יש להמשיך לחשוף אותו לארוחות הרגילות שאת מכינה כפי שתיארת. להציע לו את הארוחה. אם הוא מסיט את הראש ואינו רוצה עוד - גם אם לא סיים - אז מבחינתך נגמרה הארוחה. את התמ"ל יש להציע לו רק אם הוא משדר שהוא רעב אחרי הארוחה - בד"כ גם אם הוא לא אוכל את כל מנת הירקות - הוא לא מיד רעב אח"כ ולכן חשוב לא להציע לו מיד את התמ"ל כדי שהתמ"ל לא יהפוך למעין התנייה - ("אני אוכל 2 כפיות ואז זוכה בתמ"ל"). אני גם מציעה להוריד את הבקבוק של 12 בלילה - הוא לא אמור להיות רעב לארוחה בשעה זו - והבקבוק הופך עבורו להרגל הירדמות - ואז הוא מתמלא בלילה על חשבון יצירת רעב ביום לקראת הארוחות. אפשר להוריד את הבקבוק בלילה באופן מיידי - ואז אם הוא מבקש בקבוק - להיכנס לחדרו, להשכיב אותו במיטה(סביר כי הוא מנסה כבר להיעמד במיטתו) ללטף לו את הגב ולעשות לו ש'ש'ש' ולהרדים אותו כך ללא בקבוק. אפשר לנסות להוריד לו את הבקבוק באופן הדרגתי יותר - כל יומיים שלושה להפחית 20 CC מהבקבוק. כך אנו גם מרגילים את הקיבה לקיבולת קיבה קטנה יותר בלילה. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב