תזונה ושינה לתינוקת בת 6 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

19/04/2013 | 09:56 | מאת: יערית

שלום לך רנה היקרה, אשמח לעצתך בנוגע לבתי בת ה- 6 חודשים. היא הולכת לישון בסביבות השעה 19:30 ומתעוררת באופן קבוע ב- 03:30 ומתחילה לדבר במיטה, יכולה לעבור גם שעה שלמה והיא עדין מדברת. לפעמים מוצץ מחזיר אותה לישון עד 05:45 ואז אני מכינה לה בקבוק אבל בזמן האחרון היא לא חוזרת לישון ואני מכינה בקבוק כבר ב- 04:00. אני כמעט בטוחה שהיא אכן מתעוררת בגלל שהיא רעבה כי היא מסיימת בקבוק של 180. העניין הוא שאני חושבת שהיא לא אוכלת טוב במהלך היום. אשמח לתפריט לגיל 6 חודשים. אציין כי התחלתי לתת לה שתי מנות מוצקים, ירקות אוהבת יותר, פירות ממש לא, עושה לי פרצופים וממש לא אוכלת טוב. מה עושים?? מי כמוך יודעת עד כמה קשה להתעורר בלילה, ממש רוצה שתישן טוב על קיבה מלאה. תודה ושבת שלום

יערית שלום, לגבי התפריט המוצעת הנה: סדר היום לגילאי 6-8 חודשים מורכב ממספר ארוחות קטנות - 5-7 - הכוללות לפחות 3-4 ארוחות של תמ"ל /הנקה , אפשרות לארוחת ביניים של פירות או ירקות ולפחות ארוחה אחת המכילה מזון עשיר בברזל. לכן ההצעה לסדר היום תיראה כך -בוקר 180 תמ"ל ארוחת ביניים - תמ"ל 180 מ"ל או ארוחת פירות . על פי מה שכתבת - עדיין אין לתינוקי שלכם ארוחה כזאת - אז בהחלט אפשר להתחיל להציע לו פירות - מתחילים מפרי בודד - לדוגמא תפוח, אחרי יומיים אפשר להוסיף עוד פרי - למשל בננה, אחרי יומיים עוד פרי - לדוגמא אבוקדו, עוד יומיים - מיץ תפוזים וכו'. כך שתוך שבוע הוא אוכל כמה פירות. הכמות שתחליף ארוחה של חלב זו כוס של פירות (בין 150-200 מ"ל בדיוק כמו כמות מנת הירקות המחליפה ארוחה של חלב).במידה ועדיין אוכל רק כמויות קטנות של הפירות או המרק ירקות - יש להשלים עם תמ"ל על פי דרישת התינוק. ניתן להעשיר את הפירות עם טחינה/סילאן או שקדיה. ארוחת צהריים - 2/3 יחידה שוק של עוף או יחידה קטנה של קציצת בשר עשויה מהודו או בקר(30-50 גרם), 1-2כפות אורז מבושל או תפוח אדמה בינוני, 1/2-1/4 כוס ירק מבושל מאודה(גזר/דלעת/דלורית/קישוא/כרישה/כרובית. ) את כל זה אפשר להגיש כמרק טחון.ולהאכילו בכפית. ארוחת מנחה - 180 מ"ל תמ"ל לפני השינה - 180 מ"ל תמ"ל - עם אופציה להעשירו בדייסת דגנים. זה מצויין שהיא נהנית מהירקות וזה בסדר שאת הפירות היא אוהבת פחות - גם לתינוקות יכולות להיות העדפה לגבי אוכל. יש 2 שיטות בתינוקות בררניים - שיטה אחת - להמשיך לחשוף , ותוך כדי לעשות נסיונות עם טעמים שונים - פעם מלון בננה, פעם תפוח אגס, אפשר להוסיף שקדיה או טחינה או סילאן להעשרת הטעם. ולזרום איתה - כלומר אם היא מוכנה לאכול רק 2 כפיות ואח"כ אינה רוצה יותר - אז אפשר להשלים את הארוחה עם חלב. השיטה השניה - זה להפסיק עם הפירות למשך 4-7 ימים - ורק אחרי 4-7 ימים של הפסקת הפירות לחזור להציע שוב את הפירות - לעיתים אחרי הפסקה קצרה הם מוכנים לאכול שוב את הפירות - ואז אוכלים אותם בהנאה. בכל מקרה - תמיד לזכור כי הגיוון חשוב הרבה יותר מהכמות - כלומר חשוב שתהיה חשופה לטעמים ומרקמים שונים - גם אם היא לא אוכלת כמות גדולה. לגבי שנת הלילה - נראה כי היא כן ישנה את כמות השעות המתאימות לגילה - כי סך הכל היא ישנה קרוב ל11 שעות בלילה (וחוסר בשינה היא הגורם העיקרי של התעוררות באמצע הלילה). אני מציעה כי את הארוחה האחרונה שאוכלת להעשיר בדייסת דגנים (בכמות של כף דייסה על כל 100 מ"ל - כלומר בכמות של 180 מ"ל יש להוסיף כף ו3/4). זה לא מחייב שזה יעשה את השינוי - אבל זה שווה את הנסיון. בהצלחה ולילה טוב!!!

מנהל פורום טיפת חלב