בן 9 חודשים מסרב לקבל תחליף חלב

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

13/04/2013 | 22:57 | מאת: עדן

שלום. בני בן ה9 חודשים ניזון מהנקה מלאה אך אני מעוניינת להפסיק להניק וניסיתי לתת לו תחליפי חלב שונים כמו מטרנה וסימלאק וגם ניסיתי להוסיף דייסה אך בני מסרב לקבל את זה, הוא אפילו חא מוכן להריח את זה. כמו כן אני מרגישה שהחלב עומד להיגמר לי (נישמע מוזר) אני לא מצליחה לשאוב יותר מ60 מל ביום ומיכוון שאני מכניסה אותו לגן אני חייבת פיתרון. מה האת ממליצה לי לעשות? אשמח גם אם תוכלי להביא לי תפריט אוכל המתאים לגילו הוא כבר טעם את כל הפירות והירקות. תודה רבה!

עדן שלום, מבחינת תפריט יומית של תינוק בן 9 חודשים הנה התפריט המוצע: התפריט היומית המומלצת לתינוק בן 9 חודשים הינו: בוקר: הנקה /תמ"ל/דייסה מועשרת ברזל. ארוחת ביניים - ארוחת פירות - אם אפשרות של השלמה בהנקה/ תמ"ל/דייסה - על פי רצון התינוק. ארוחת צהריים - קציצת בשר קטנה מעוף/הוד/בקר מבושלת ברוטב/כדורי בשר טחונים/שני שליש יחידה שוק עוף + 1-3 כפות אורז מבושל/פירה תפו"א/פתיתים /קסקוס+ יחידה גזר בינוני מבושל/חצי כוס דלעת מבושלת/כוס קישואים מבושלים_אפונה/גזר/דלורית) בארוחה זו המרקם בהתאם ליכולת התינוק לאכול מוצקים - תינוק שעדיין מעדיף מרוסק - יש לרסק הכל, ולחשוף אותו בהדרגה למרקם מוצק יותר.תינוק שמסתדר עם מוצקים - אפשר לתת בחתיכות קטנות או למעוך במזלג. ארוחת מנחה - גביע של יוגורט /כריך מפרוסת לחם עם גבינה לבנה או טחינה/או חומוס.(שוב החשיפה למזון כמוצק רק בהתאם ליכולת התינוק להתמודד עם זה).אפשר גם להציע דייסת דגנים בכפית - עם תוספת של כפית סילאן. ארוחת ערב - חביתה/ביצה קשה/חומוס/גבינה לבנה/קוטג'/אבוקדו/טחינה/טונה/עגבניה חתוכה. בגיל 9 חודשים אפשר להתחיל לצרף את התינוק לארוחות המשפחתיות ולהציע לו את האוכל המוגש בארוחות הערב המשפחתיות על פי המרקם שהוא מסוגל לאכול. אין צורך למהר לתת לו מוצקים - אם אינו בשל לכך - אפשר להציע לו רק גבינה עם עגבניה מגורדת, ואבוקדו מעוך. אם הוא כבר בשל לאכול מוצקים - אפשר להציע לו על פי התפריט המוצע לעיל - לזכור שעבור תינוק בגיל זה יש לחתוך את האוכל לחתיכות קטנות (שיהיו קטנות יותר מגודל של שקל). לפני השינה - הנקה/תמ"ל לפי הצורך. לגבי המעבר לגן - בשלב ראשון - בגיל 9 חודשים - יש ארוחות נוספות מעבר לארוחות החלב - כפי שציינתי למעלה - ארוחת פירות וארוחת ירקות - כך שהמתוק יוכל לאכול ארוחות אלה כאשר נמצא בגן. כדאי להמשיך להציע לו את התמ"ל - כתוספת לארוחות על פי המוצע למעלה - בד"כ אחרי יום/יומיים שהוא בגן ושהוא מבין שאין ברירה - עדיף תמ"ל על פני לרעוב -הוא יתחיל לאכול את התמ"ל בלי קושי. אמנם נדרשת סבלנות - אך בד"כ התינוק מקבל את התמ"ל לבסוף. אם הוא ממשיך בסירובו לקחת בקבוק אפשר בגיל זה להציע לו את התמ"ל או אפילו מים בכוס(שאינו נשפך). בהצלחה וחזרה קלה לעבודה!

מנהל פורום טיפת חלב