עצירות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

13/02/2013 | 09:19 | מאת: דודי

שלום. בתי בת חודש ומיום שבת יש לה עצירות.ביום שני בערב עשתה יציאה אחרי התערבות עם מד חום ושוב אין לה יציאות.יש לה הרבה גזים .בזמן הגזים היא לא נינוחה. בסך הכל אוכלת טוב ונינוחה. אשתי משלבת הנקה וסימילאק.האם יש דרכים נוספות להקל עליה מלבד עיסוי בטן ותרגילי רגליים לכיוון הבטן?עד מתי זה נורמליללא עצירות?

דודי שלום, תינוק יונק (גם אם זה שילוב הנקה עם תמ"ל) יכול לעשות קקי אחרי כל ארוחה, ויכול לעשות קקי גם פעם בשבוע. כל עוד אין חוסר שקט - זה לא נקרא עצירות. אך אתה מתאר שיש חוסר שקט - בעיקר בגלל הגזים - ולכן אפשר לנסות להקל עליה . רצוי לא עם התערבות של מד חום - כיון שאז אנו גורמים לשריר הטבעת של פי הטבעת להיות "עצל" - ובדרך זו הבעיה נפתרת רק באופן מיידי אבל למעשה הבעייה של עצירות נמשכת. הפתרון הטוב ביותר לטיפול בקשיים ביציאות אצל תינוקות זה משהו בתזונה - ולכן כיון שיונקת - אפשר שאשתך תוסיף לתפריט שלה - מיץ תפוזים, שזיפים מיובשים, ואפילו פרוביוטיקה עוזרת. אפשר לנסות גם להוריד מוצרי חלב מהתפריט של אשתך - אך לטעמי זה קיצוני מדיי בשלב זה - כדאי לנסות קודם את הדברים "הפשוטים". ניתן גם לתת לתינוקת כפית של מיץ עגבניות (זה מאד עוזר - פשוט לקוחים עגבניה, עושים לו קווץ', מסננים כדי שלא יהיו גרעינים - ונותנים לתינוקת - מתחילים עם כפית ליום, וניתן להעלות עד ל3 כפיות ליום. ניתן גם להוסיף כפית שמן (שמן קנולה) לתוך המנה של הסימילק שהיא מקבלת . במידה ועדיין ממשיך העצירות - ניתן לשקול החלפת פורמולה...וחוץ מזה, תמשיך עם עיסויי הבטן וקיפולי רגליים - זה ממש מצויין!בינתיים בהצלחה וסופשבוע נעים!

מנהל פורום טיפת חלב