חיסון גיל שנה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

06/02/2013 | 13:30 | מאת: רותי

בתי קיבלה באיחור את חיסון גיל השנה (עקב כך שהייתה חולה..): בגיל שנה ו-4 קיבלה שתי זריקות ברגליים (כי רציתי לפצל) וכעת בגיל שנה ו-5 קיבלה זריקה ביד (שוב- הפער נגרם עקב מחלה). שאלתי היא: ידוע לי שבגילאים שנה וחצי ושנתיים אמורים לחסן שוב. האם בשל העיכוב במתן חיסון גיל שנה יש צורך כעת לדחות את החיסונים של שנה וחצי ושנתיים? חשוב לא לשכוח שהיא בעצם סיימה את חיסון גיל שנה בגיל שנה ו-5... תודה!!

רותי שלום, החיסון שמחסנים בגיל שנה וחצי ושנתיים ורבע - הינו חיסון צהבת A. חיסון זה ניתן בשריר הירך, הוא חיסון כמעט ולא כואב, ואינו גורם לתופעות לואי בדרך כלל. אין שום צורך ברווח זמן בין החיסון שביתך קיבלה בגיל שנה ו5 חודשים - חיסון חצבת חזרת אדמת אבעבועות לבין חיסון צהבתA . אני ממליצה בכל מקרה לחכות לפחות שבועיים ממועד החיסון שקיבלה ביד (שממילא תחכי -כיון שרק עוד חודש ימלאו לה שנה וחצי)כיון שלחיסון שקיבלה ביד - יתכנו תופעות לואי - שמופיעות בין 5 ימים ושבועיים ממועד החיסון , ואין סיבה לתת חיסון נוסף בתקופה של תופעות הלואי של חיסון קודם. אך מגיל שנה וחצי אפשר להמשיך לחסן -והצפיפות בין השלמת חיסון גיל שנה לבין החיסון צהבתA בגיל שנה וחצי - לא ישפיע על החיסון של גיל שנה וחצי ולא יגרום ליותר תופעות לואי או עומס על מערכת החיסון של המתוקה. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב