אכילת דגים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

06/02/2013 | 09:18 | מאת: יעל

שלום רנה, רציתי לדעת מאיזה גיל ניתן לתת לתינוק דגים? מהו הדג המומלץ? במידה ואני רוצה לתת סלומון אפוי בתנור (פירורים קטנים של דג ולבדוק כמובן את העצמות....) האם מומלץ? מתי ניתן לתת טונה בקופסא? תודה (:

יעל שלום, על פי המלצת משרד הבריאות ניתן להתחיל לחשוף לדגים כבר מגיל 6 חודשים - כמובן בהתאם ליכולת של התינוק לאכול מוצקים. היתרון הבריאותי של דגים הוא בתכולת חומצת השומן אומגה 3 שיש בהם ותרומתה הייחודית לבריאות - מניעת קרישיות דם, שיפור תיפקוד קוגניטיבי , מניעת דיכאון, מניעת דלקות אוטואימוניות, הפחתת שומנים בדם וכו'. בדג עם אחוז שומן גבוה יותר - ניתן למצוא גם יותר חומת שומן אומגה 3. דגים כגון טונה(גם מקופסה), סרדינים, פורל, מקרל , סלמון - מכילים כמות נכבדה של חומצת שומן זו. לא לשכוח שמנה לתינוק /פעוט צריכה להיות נקיה מעצמות - ניתן להכין קציצות ולטחון את הדג או להגיש פילה נקי מעצמות. בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב