תינוקת בת 10 חודשים שלא רוצה לישון יותר...

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

28/01/2013 | 11:47 | מאת: קורין

שלום, הבת שלי בת 10 חודשים, מגיל חודש ועד 8 חודשים, ישנה לילה רצוף לפחות עד 6-7בבוקר מבלי שאנסה לגרום לכך, זה פשוט קרה מעצמו. מגיל 8 חודשים היא מתעוררת פעם אחת לפחות בלילה בבכי, הייתה תקופה שניסיתי להתעלם ולא לגשת ובאמת היא שמה בחזרה את המוצץ ונרדמה בחזרה לבד עד הבוקר, בחודש האחרון היא מתעוררת לפחות 3 פעמים בצרחות אימים שממש לא פוסקות ונעמדת במיטה ופשוט צורחת בלי סוף, אנחנו קמים אליה, שמים מוצץ, מלטפים, ברוב המקרים מרימים אותה ומרדימים על הידיים ושוב מניחים במיטה אבל זה קורה 3 פעמים בלילה וזה מאוד מתיש. היא לא אוכלת בלילה מגיל חודש, היא אוכלת בקבוק מטרנה שאני מסמיכה לה עם שיבולת שועל כחצי שעה לפני השינה, לפעמים פחות, ואז נרדמת בידיים של אבא שלה או לידי במיטה או בטיול בעגלה ואז מעבירים אותה למיטה שלה. אני אציין שכשהיא ישנה במהלך היום, זה קורה במיטה שלנו, אני מניחה שזו גם טעות, אבל כמובן שאני פועלת מתוך ייאוש, כשאני שמה אותה בצהריים לישון במיטה שלה, היא מתעוררת תוך רבע שעה ואז אין לי זמן להתפנות לשום דבר אז די נשברתי.. היא ילדה מאוד דעתנית וצועקת ובוכה המון, אחרי 10 חודשים כאלה, אני חייבת עצה! :) תודה רבה מראש..

קורין שלום,יש כמה דברים שניתן לעשות על מנת להרגיל את המתוקה להירדמות נכונה ושינה רציפה יותר. הדבר הראשון זה ליצור הקשר חיובי למיטה שלה - כלומר , פעמיים ביום למשך 2-3 דקות - לשים אותה במיטה שלה ולעשות איתה פעילות כייפית - זה יכול להיות משחק קוקו עם השמיכה, אפשר לשחק איתה בכדור או לקרוא לה סיפור. דבר נוסף - תינוקות זקוקים לעקביות ולמונוטוניות - כלומר המתוקה צריכה לדעת איך מצופה ממנה להירדם - ולא לעשות נסיונות עם כמה דברים - על הידיים, טיול בעגלה, במיטה לידך. צריך לבחור דרך הירדמות אחת ולדבוק בו - כך היא תלמד מה מצפים ממנה. כמובן שהדרך הכי נכונה להירדמות - זה במיטה שלה - ולכן מומלץ להרדים אותה בתחילה הלילה במיטה שלה - כיון שתינוקות מצפים להירדם אחרי ההתעוררויות הליליות בדיוק כפי שהם נרדמו בתחילת הלילה - ולכן אם היא נרדמה בתחילת הלילה על הידיים של אבא - אז כשהיא מתעוררת באמצע הלילה - היא לא תפסיק לבכות עד שאבא לא ירדים אותה על הידיים . לכן - מומלץ להרגיל אותה להירדם במיטה שלה - בעזרת המוצץ - שהיא יודעת כבר לשים בפה לבד. בלילות הראשונים השינוי עבורה יגרום לבכי - כי יקח לה לילה אחד או שניים להבין שהחוקים השתנו- אבל אם תהיו עקביים - ובכל פעם שהיא מתעוררת בלילה - תשכיבו אותה , תלטפו לה את הגב ותגידו ש'ש'ש - ולא תוציאו אותה מהמיטה - כך היא תלמד מהר להירדם בלי טיולים בידיים או בעגלה. אם היא ממשיכה לבכות למרות נסיונות ההשכבה ווהרגעה עם ליטופים וש'ש'ש'(וחשוב בתחילה שיהיה כסא ליד המיטה שתוכלו לשבת עליו כשאתם מגיעים אליה כדי שלא תתמוטטו...)- אז מתעלמים ממנה למשך דקה(ממש להסתכל על השעון למשך 60 שניות ולא להתייחס אליה), ואז שוב להשכיבה , ללטף את הגב ולהגיד ש'ש'ש'. המטרה היא לתגמל בליטופים כל התנהגות שמקדמת שינה - וזה גם בסדר אם היא בוכה תוך כדי - כיון שגם עם בכי אפשר להירדם, אך מתעלמים (מסתכלים על השעון לדקה)מכל התנהגות שמפריע להירדמות . בצורה כזאת היא תבין שיותר כיף לקבל ליטופים של אמא, מאשר התעלמות של אמא - והיא תשכב במיטה כדי לקבל את התגמול של הליטופים. לגבי שנת היום - בשנת היום גם רצוי שהיא תירדם במיטה שלה - אבל לא חייבים להתעקש - כמו בשנת לילה - תינוקות יכולים להבין שלשנת יום יש חוקים אחרים משנת לילה. בהצלחה ולילה טוב!

מנהל פורום טיפת חלב