טעימות + דייסת מטרנה לגיל 6 חודשים+

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/01/2013 | 13:15 | מאת: ויקי

שלום! תאומים שלנו בני חצי שנה בדיוק. עד עכשיו הם אוכלים חלב אם + פורמולה ( תחליף חלב מטרנה ותחליף חלב סימילק). הבנתי שעכשיו צריך להוסיף גם פירה ירקות מבושלים. השאלות שלי: 1. האם מומלץ להתחיל בכפית ביום, למחורת שתי כפיות וכו'? או בתדירות אחרת? 2. ראיתי שלמטרנה בנוסף לתחליפי חלב יש דייסות אבל אף אחד לא אמר לנו להוסיף אותם. האם כדאי באמת להוסיף אותם? כלומר במקום תחילף חלב? תודה!

ויקי שלום, גיל חצי שנה זהו גיל מקסים - ולך זה מקסים כפליים. מגיל חצי שנה מומלץ להתחיל במתן מזונות משלימים , כיון שבד"כ הנקה בלעדית או תמ"ל אינם מספקים את כל צרכי הגדילה וההתפתחות של תינוקות מעל גיל 6 חודשים. מתחילים עם מרק ירקות - אפשר לבשל את כל הירקות יחדיו - לרסק בבלנדר, ולתת בכפית. בימים הראשונים בד"כ מסתפקים ב2-3 כפיות, אך המנה יכולה לגדול בהתאם לרצון התינוק.המנה אמורה לגדול עד לכמות של כוס של מרק (150-200 מל). אחרי 3 ימים של המרק הראשוני מוסיפים עוף למרק וטוחנים גם אותו. קצב האכילה של התינוק - תלוי בו - כלומר יש תינוקות שיגמרו תוך יומיים את כל הכוס ויש תינוקות שאחרי חודשיים עדיין מסתפקים ב2 כפיות. לגבי דייסה - אם התינוקות עולים במשקל בקצב הולם את גילם, אין צורך להוסיף להם דייסה. הם לא זקוקים לתוספת הזאת של קלוריות. אם את רוצה את יכולה לתת מנה אחת של דייסה - רצוי בכפית - לקראת הערב - מנה שבמהלך החודשים הקרובים יהפוך לארוחת ערב. בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב