המשך לשאלתי - גמילה בגיל שנה וחצי

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

25/12/2012 | 23:15 | מאת: גלי

היי רנה תחילה תודה על התשובה. ניסיתי להוריד בכמויות אך ללא הצלחה - היא התעוררה מוקדם יותר בבוקר וביקשה בקבוק ועד שלא קיבלה אותו לא נרגעה. יצאו עוד 2 שיניים לאחרונה אז אולי זו הסיבה. בכל אופן היא הגיעה למצב שהיא מבקשת בקבוק. גם לפני השינה, גם בבוקר וגם כשהיא מתעוררת פתאום באמצע הלילה (לא בהכרח מרעב). נראה לי שהיא מפתחת בזה תלות או הרגל יותר מאשר שהיא באמת צריכה את זה והחשש העיקרי שלי הוא שאני בדרך לתהליך גמילה ארוך בעתיד. האם זה קורה בגיל הזה שמפתחים את התלות? ואם כן מתי נכון לגמול? כאשר התקשורת איתה תהיה מלאה? היום היא מדברת פה ושם אך לא באופן שוטף. האן נכון להמתין למצב שבו אני אוכל להבין למה היא מבקשת בקבוק או אם יש אלטרנטיבות אחרות עבורה? כמו כן רציתי לברר. החל אצלה פתאום מצב של מעין חרדת נטישה. בכל פעם שאני נעלמת מהחדר היא בוכה ומחפשת אותי. גם כאשר אני לוקחת אותה לגן היא ממש בוכה. אם באמצע הלילה היא מתעוררת מסיבה מסוימת היא בוכה עד שאני מגיעה (גם כשאבא שלה מגיע היא צורחת יותר כדי שאני אגיע). האם זה שלב שמגיע בגיל הזה? האם יש משהו שאוכל לעשות כדי לטפל בזה? אשמח לעצתך גלי

גלי שלום, אכן יש "פיק" של חרדת נטישה סביב גיל שנה וחצי, כאשר "הפיק " הראשון הינו סביב גיל 9 חודשים. על כן זה נורמלי לחלוטין שהיא מתקשה להיפרד ממך, ומתחילה לבכות כל פעם שאת נעלמת לה. הדרך להתמודד עם זה - דבר ראשון זה להבין שזה תהליך טבעי , וככל שתשדרי לה רוגע כשאת נעלמת לה , ואמירה רגועה כשאת חוזרת אליה - "תראי, הנה חזרתי" - כך היא תעבור את התקופה ותהיה פחות בחרדה בכל פעם שאת נעלמת. אפשר לנסות להרגיל אותה ל"חפץ מעבר" - כגון מוצץ, חיתולי "שמיכי" או כל דבר אחר שהיא אוהבת - זה מקל על תחושת הפרידה שהיא מרגישה כשאת לא בסביבה. לגבי הדרישה לבקבוק בלילה - אכן צדקת באבחנה כי הקימות הם בד"כ לא מרעב - אך היא מתחילה לחבר את הבקבוק לשינה - ואז בכל פעם שהיא רוצה להירדם היא זקוקה לבקבוק כדי לעזור לה להירדם. לכן, כאשר היא שותה מהבקבוק כחלק מהטקס שינה - חשוב שכמה שניות לפני שהיא נרדמת - יש לנתק ממנה את הבקבוק. גם את הקימות באמצע הלילה , רצוי להחליף את הבקבוק - בהשכבתה יש ללטף את הגב שלה ולהגיד לה ש'ש'ש, ולחזור על הפעולה הזאת בכל פעם שנעמדת ומבקשת את הבקבוק. בלילה הראשון זה יהיה קשה - כי היא גם לומדת את התהליך של השינוי מהקשר שינה אחד - שעבורה זה הבקבוק, להקשר שינה אחר - שזה הליטופים והש'ש'ש'. במהלך הלילות הקרובים - כאשר היא מתחילה להתמסר לליטופים ולשש'ש'ש' - מתחלים להוריד את הליטופים ונשארים עם הש'ש'ש'. כך - עד שהיא לא תזדקק כלל לנוכחותכם על מנת להירדם חזרה ואז כשהיא תתעורר בלילה, היא תחזור לישון גם בלי לבכות לכם. זהו תהליך שלוקח זמן - וזה הזמן לעשות אותו - אין צורך לחכות לזמן שהיא כבר תהיה מילולית יותר - כי גם אם כעת היא עדיין לא מדברת - היא מבינה הכל - ולכן חבל לחכות . חשוב בתהליך להיות עקביים! כך היא תלמד מהר יותר את השינוי הנדרש. לילה טוב!

מנהל פורום טיפת חלב