דחייה במתן חיסון הפטיטיס בי לתינוק

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

08/08/2011 | 12:12 | מאת: שיראל לוי

יש לי תאומים בני 7 חודשים, תאום אחד קיבל חיסון נגד הפטיטיס בי (חיסון שלישי) והתאום השני עדיין לא קיבל (חיסון שלישי) מהסיבה שהיתה לא פריחה ודלקת בגרון, והטחול קצת מוגדל. הרופא משפחה ראה אותו, בדק אותו וקבע שיש לתת לו את החיסון ואין סיבה לדחייה אך בטיפת חלב חשבו אחרת, רופא טיפת חלב בדק אותו וקבע שלא ניתן לחסן נגד הפטיטיס בי, השאלה שלי היא האם דחייה במתן החיסון יכולה לגרום נזק,

שיראל שלום, אכן נשמע שאת נופלת בין 2 דעות רפואיות ורוצה לעשות את הדבר הנכון ביותר עבור בנך. כיון שמדובר בחיסון צהבת B שלישי, כלומר חיסון דחף כאשר יש לבנך כבר יש 2 מנות בסיס, ניתן בהחלט לדחות את מתן החיסון למועד שיהיה בריא לגמרי. דחיית החיסון לא מבטלת את 2 החיסונים הקודמים שעשה, וזה שהוא כבר חוסן פעמיים נגד צהבת B נותן לו הגנה מספקת עד לקבלת המנה השלישית - אפילו שלא תהיה בדיוק בזמן. בנך כעת נמצא בתקופת מחלה, וכיון שמעורב בזה פריחה - אנו נמנעות מלחסן - כדי שאם תהיה תגובה של פריחה לחיסון (אף שלחיסון צהבת B לא אמור להיות פריחה - אבל מי לא מכיר את "חוק מרפי")- לא נדע אם הפריחה היא כתוצאה מהמחלה הקיימת או רגישות לחיסון. כמו כן , הגוף שלו כרגע עסוק בהתמודדות עם מחלה, ואז יתכן ויהיה פחות פנוי ליצירת נוגדנים מתאימים לצהבת B כאשר יקבל את החיסון. לכן, מומלץ לחכות עד שיבריא. (כל הנ"ל אינו אומר שרופא המשפחה טעה באישור מתן החיסון - סביר להניח כי רופא המשפחה קבע שבנך כשיר לחיסון - גם כי חיסון צהבת B בד"כ לא מלווה בתופעות לואי ולכן אין מניעה מלחסנו. רופא טיפת חלב החמיר בשיקולו.) בנושא חיסונים - כל עוד שלא מלווה בסכנה כלשהי להדבקה - אני הייתי גם מחמירה.רפואה שלמה!

מנהל פורום טיפת חלב