קשר בין השמנה לפרולקטין גבוה.................

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

13/09/2020 | 14:38 | מאת: דודו

האם יש קשר כלשהו אפילו קטן בין השמנה בטנית מנטילת תרופות אנטיפסיכוטיות לבין פרולקטין גבוה שהתרופות האנטיפסיכוטיות גורמות לו ? והאם זה נכון שכל התרופות האנטיפסיכוטיות כולל גם סרוקוול וזיפרקסה ולא רק ריספדל וסוליאן והשאר עלולות לגרום לפרולקטין גבוה מעצם העובדה שפעילותן מתבססת על חסימת הרצפטור לדופמין D2 וכך מפריעות לתפקיד הדופמין שזה הורדת פרולקטין ?

תרופות אנטי פסכטיות יכולות לעלות פרולקטין, צריך להתייעץ עם רוקח קליני מה כל אחד ואחד גורם ובאיזה מידה

מנהל פורום בריאות הנפש