התגברות חרדה בגלל הפחתת קלונקס או בגלל ויפאקס?

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

19/03/2020 | 10:40 | מאת: רועי

שלום. אני מטופל שנים בחרדה באמצעות ויפאקס XR במינון 150 מ"ג וקלונקס במינון 3 מ"ג. לאחר שהתרופות הפסיקו להשפיע לטובה, פניתי לפסיכיאטר שאמר שקלונקס דרך קבע איננו מומלץ והמליץ להעלות מינון ויפאקסXR בהדרגה ל-300 מ"ג ואת הקלונקס להוריד כל שבועיים ב- 0.5 עד למינןו של 1.5 מ"ג. אני כבר 6 שבועות על ויפאקס XR במינון 300 מ"ג ולפני שלושה שבועות הורדתי מדרגה במינון הקלונקס מ- 2 מ"ג ל- 1.5 מ"ג. אני מרגיש שיפור מסוים בחרדה ומצד שני עלייה באי שקט הכללי. האם ניתן לייחס זאת לתופעות נסיגה מהקלונקס? כמה זמן נמשכות תופעות גמילה מקלונקס כאשר נלקח כמה שנים כל יום?

לגבי ירדה מקלונקס צריך בהדרגה לרדת מהמינון .אני מעריך כי תוך שבועיים שלושה תרגש יותר טוב

מנהל פורום בריאות הנפש