עזרה אני סובל מחוסר זהות אישית

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

02/04/2019 | 00:16 | מאת: לירן

היי , שמי לירן בן 26 מהצפון. גדלתי כבן יחיד לאם חד הורית ובנוסף למדתי בבית ספר שנכשל שבו היינו סה"כ 7 תלמידים בשכבה . לפי התאוריה של אריקסון ילד מגבש זהות עד גיל 21 בשני מסגרות מסגרת הבית ממסגרת בית הספר אני לא עברתי לא את זה ולא זה ולכן הזהות שלי לא גובשה . בנוסף לזה בגלל שלא הכרתי עוד ילדים בני גילי חוץ מה7 ילדים בכיתה נחשפתי לחברה לא טובה ועברתי התעללות מילולית ופיזית עד גיל 18 . כשהתגייסתי לצבא הבינו מהר מאוד שיש לי בעיה וקיבלתי קשיי הסתגלות התפקיד מאבטח מתקנים . לאחר הצבא לא ידעתי מה באמת עושים. לא הצלחתי לעבוד בגלל חוסר בתקשורת עם נערים בני גילי ולא הכרתי אף אחד לא ידעתי מה באמת עושים בשלב הבא. ולא ייחסתי לזה חשיבות שיש לי בעיה נפשית נסיתי לפתור את הבעיה בכוחות עצמי בכך שראיתי שיש חברה "עגלות" באמריקה שבו חברה צעירים מגיל 21-25 נוכחים שם וכך אמרתי שזה יהיה לי מין מסגרת וכך אני אשלים פערים. אבל איך שהגעתי לשם ונחכתי עם ילדים בני גילי . לא ידעתי להתמודד איתם . נבהלתי מהם הרגשתי כמו ילד בן 13 כשהייתי בעצם בן 24 לאחר 10 חודשים של מאבק בחרדה ונסיון להיות שווה כמו כולם. חזרתי לארץ לאחר יומיים הרגשתי שהאדמה רועדת והמוח שלי מתנתק מהמקום . לאחר פגישה עם פסיכאטר הוא טוען שאני סובל מחוסר זהות אישית בדיכאון חמור . ולא נתן לי פתרון חוץ מכשירים ציפרלקס ולוריוון להרגעה. מאז אני לא מפסיק לחשוב על העבר . על הטראומה באמריקה שלא הצלחתי להתמודד עם נערים בני גילי . על הילדות שלי שהיינו בשכבה רק 7 ילדים ועברתי נסיון התאבדות שלא צלח. נתתי לזה צ'אנס ומצאתי עבודה פשוטה אבל זה הדבר היחיד שאני עושה בחיים אין לי אפשרות לתקשר עם הסביבה או לבנות מערכת יחסים עם אנשים או זוגית. אני מרגיש שהפסדתי את החיים וכל יום קצות לי המחשבות למות . האם יש פתרון לבעיית זהות אישית ? האם אני סובל מפוסט טראומה בבקשה תעזור לי .

שלום רב לאור האמור אני חושב שנכון להתחיל עם תרופות אבל במקביל עליך לפנות לטיפול פסכולוגי שינסה לתת מענה לכל החלקים האישיותיים שציינת לעיל , בהחלט טיפול פסכולוגי יכול לתת לך מענה ראוי ומיטבי .

05/04/2019 | 12:15 | מאת: לירן

האם הבעיה הזאת מוכרת ? וניתן לזה פיתרון ?

מנהל פורום בריאות הנפש