יציאה מאיזון והמלצות הרופא

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

05/10/2018 | 00:44 | מאת: דוד

שלום ד"ר. אני בן 35 ובגלל חרדה קלינית מתמשכת שנים רבות לאחר מגוון ניסיונות טיפול ב-SSRI שונים נמצא כי הנוסחא המתאימה עבורי כדי למנוע חרדה הינה: VIEPAX XR 150 MG CLONEX 3 MG זאת יחד עם שתיית 1 ליטר קולה פרוס על פני היום. כמה פעמים ניסיתי להפסיק קולה ולאחר מספר ימים מצאתי עצמי בהתגברות חרדה ודיכאון ורק חזרה לצריכת קולה יום-יומית לצד התרופות העמידה אותי על הרגליים. בפעם האחרונה החזקתי מעמד 14 שבועות ללא קולה אך החרדות והדיכאון המוגברים לא חלפו כך שהפסיכיאטר מציע באופן מפתיע לחזור לשתות קולה, זה גורם אולי לנזק מסוים אך הוא מזערי לעומת הנזקים שגורמת החרדה והדיכאון בכל היבטי החיים בכל ניסיון גמילה שכזה. הצעה נוספת היא לפני שחוזרים לקולה היא לנסות וולבוטרין בנוסף לתרופות לראות אם יש שיפור. לי לא ברור מדוע לא להעלות את מינון הויפאקס XR ל-300 מ"ג, הפסיכיאטר אומר שזה לא מינון שמתאים עבורי. אשמח לחוות דעתך לגבי המלצת הפסיכיאטר לחזור לשתות קולה בכל יום והאם מקובל לתת ויפאקס XR גם במינון 300 מ"ג לטיפול בחרדות? תודה רבה.

מינו מקסימאלי לדכאון וחרדה של ויאפקס הינו 300 מג לא מעבר לזה .לגבי שתית קולה אם לא מדובר בלמעלה מזה מעל ליטר ( יכול להצביע על התמכרות ) אין אני רואה בעיה עם זה.

מנהל פורום בריאות הנפש