התייעצות אם אכן ישנה בעיה

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

02/04/2018 | 11:10 | מאת: מירב

שלום, אחותי בת 31 מאז גיל ההתבגרות הייתה גונבת, מחביאה אוכל, מתקלחת ללא הפסקה גם תמיד אחרי שהיא מתפנה בשירותים, מקללת ומאחלת רע לאנשים, מרכלת, תמיד במצב רוח ירוד, כשהיא ישנה היא מתכסה כל כולה וזה תמיד ניראה כאילו היא לא באמת ישנה. מאז שאימי נפטרה לפני שנה וחצי ניראה שכל התתנהגות שלה רק התגברה לרע ובכל חנות שהיא עובדת בה היא גונבת ללא הפסקה ובכמויות לא נורמליות. היא לא מודעת להתנהגות שלה ותמיד מכחישה. היא עדיין מחביאה אוכל ואת הדברים שלה בכל מיני מקומות בבית, היא לא מדברת עם אף אחד מבני המשפחה, 6 אחים ואבא ותמיד חושבת שכולם מקנאים בה כשאין על מה ורבה עם כולם וממש עושה לנו טרור בבית. לא מוכנה לצאת מהבית ורבה עם כולם כל הזמן וקרה כמה פעמים שהיא התקשרה למשטרה לשווא בשביל להפחיד את אבא שלי ואת האחים שלי. היא תמיד מסתובבת עם פרצוף מוזר, לא מחייכת, עושה לפעמים פרצופים מוזרים. מה עושים במקרה כזה? האם ישנה בעיה שיש לפתור אם פסיכיאטר/פסיכולוג? ומה עושים אם היא לא מוכנה לגשת לקבלת עזרה?

קשהלאבחן אבל יש מספר הפרעות נפשיות שיש לקחת בחשבון : הפרעה כפייתית , הפרעה באישיות , קלפטומניה , לא ניתן לטפל באדם בישראל ללא הסכמתו , אלא אם כן הוא במצב פסיכוטי ומסכן עצמו והסביבה .

מנהל פורום בריאות הנפש