הפרעה נפשית

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

08/06/2011 | 07:42 | מאת: ליר

לד"ר ברבר שלום.אימי היקרה (72) סובלת מהפרעה נפשית .בוקר אחד התעוררה במטענה כי אחותה ביקרה אצלה בלילה וגנבה וכו' ומאז אימי לא משתחררת מההאשמות כלפי אחותה ומאז אינה רוצה לראות אותה.אימי ,באשיותה מאוד סגורה,רגישה,ומצד שני גם אישה חזקה,דומיננטית,מתפקדת רגיל עד שמתחילות הטענות על אחותה ובצורה אובססיבית .אימי סובלת כבר כ-5 שנים.נראה כי אינה מבדילה בין מציאות לדמיונות/הזיות שהיא חווה.אימי לא אישה שמחה -ממורמרת ,מעט דיכאונית הייתי אומרת. לאחר מאמצים קשים ביקרתי איתה אצל פסיכיאטר,קיבלה טיפול ע"י תרופה שנקראת-ריספונד (שכבר אינה משתמשת)ומאז אינה מוכנה לבקר שוב וטוענת כי היא בסדר ,שלא מבינים אותה ,ואין לה כל צורך בפסיכיאטר. רוצה לעזור לה - היו לה טענות תמיד לגבי אחותה אך לדעתי זה התפרץ אצלה בצורה קשה ואובססיבית.לציין שביום יום היא בסדר ,מתפקדת בצורה מושלמת עד שמגיעים ההזיות או כששואלים על אחותה. אשמח לעזרתך

שלום ניתן לטפל בבעיות מסוג זה עם תרופות הרגה מסוימות ,יש לעשות לאמא גם אבחון פסכאטרי מקיף בהקדם !

מנהל פורום בריאות הנפש