שחלות פוליציסטיות ותזונה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

13/11/2016 | 14:32 | מאת: רותם

שלום, שמי רותם, בת 21. לא מזמן אובחנתי עם שחלות פוליציסטיות ולקחתי לסירוגין גלולות יאז לטיפול בתסמינים של הסדרת המחזור ושיעור היתר. שמעתי ששמירה על תזונה מתאימה של שמירת רמה יציבה של אינסולין עוזרת למיתון התסמינים מכיוון שקיימת תנגודת לאינסולין. האם זה באמת נכון או שאין קשר לתזונה ולאינסולין כלל? אם באמת זה ככה, עד כמה יכול להשתפר שיעור היתר והסדרת המחזור בעזרת תזונה בלבד? האם שיפור משמעותי שיכול להחליף טיפול בגלולות? תודה רבה.

שלום יש קשר לתזונה וכדאי לשמור על תזונה דלת סוכר תזונה בלבד לא תעזור לתסמינים אלא רק בשלוב עם גלולות

מנהל פורום רפואת נשים