ווסטיבוליטיס-טיפול ואמצעי מניעה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

12/09/2020 | 12:03 | מאת: מיכל

שלום, חשוב לי לתת הקדמה ואז את השאלה. אני בת 25 וסובלת מווסטיבוליטיס. לקחתי גלולות מגיל 18 עקב מחזור לא סדיר (שחלה פוליציסטית). הומלץ לי להפסיק עקב הווסטיבוליטיס, הפסקתי לפני שנה. המצב השתפר מבחינת יובש וצריבות שהיו לי (שהיו כשלא קיימתי יחסים בכלל). המחזור חזר להיות לא סדיר ותמיד אחריו הכאב בחדירה מחמיר, גם עם חומר סיכה. בעבר טופלתי באובסטין קרם כשהייתי על גלולות ולא עזר לי. הרופא אמר לי לעשות פיזיותרפיה לרצפת אגן ורשם לי וגיפם לנרתיק. רציתי לדעת האם וגיפם בגיל כזה זה תקין למרות שעוד יש וסת? רשום לגיל מעבר. ומבחינת מינון- שבוע ראשון כל יום ואז פעמיים/שלוש בשבוע, למשך 3 חודשים- זה בסדר? במידה ומופיע מחזור להפסיק לאותו זמן את הוגיפם? שאלה נוספת לגבי אמצעי מניעה, אני כרגע משתמשת בקונדום. הרופא המליץ על התקן. לא מכירה בנות בגילי שיש להן התקן. האם מומלץ במצבי? תודה.

שלום אפשר וגיפם במקרים מסוימים גם בגיל המנון נכון אפשר התקן תוך רחמי בגילך

13/09/2020 | 10:03 | מאת: מיכל

תודה! ומה בעניין מחזור? כשמופיע להמשיך בטיפול?

מנהל פורום רפואת נשים