תת פעילות בלוטת התריס בהריון

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

23/04/2020 | 13:48 | מאת: שני

שלום ד"ר, אני בת 28, הריון שני, שבוע 17.6. בפעם הקודמת שהייתי אצל רופאת מעקב ההיריון שלי, היא נתנה לי רק הפניות לסקירות ולחלבון עוברי. בגלל שאני אמורה ללכת אליה, רק בסוף מאי, ובגלל שבהריון הקודם שלי, לקחתי אלטרוקסין, עקב תת פעילות בלוטת התריס (ספציפית בהריון, ברוך ה לא נמשכה אחריו ולא הייתה לפניו), החלטתי לבקש מרופא המשפחה שלי בדיקה של תפקודי בלוטת התריס. התוצאות יצאו: Tsh- 4.948 (חורג מהנורמה) T3 free- 2.9 T4 free- 1.1 התקשרתי למרפאת הנשים בה אני מטופלת, הרופאה שלי לא נמצאת היום, והאחות איתה דיברתי, אמרה לי שרופא המשפחה צריך לטפל בזה.. השאלה שלי היא האם זו באמת שאלה שצריכה להיות מופנית אליו, ולא לרופאת הריון, שהרי הוא יכול להגיד שזו חריגה קטנה, ושבגלל ששאר התוצאות תקינות, אין צורך לטפל, בעוד שזכור לי מההריון הקודם, כשתוצאה צריכה להיות מתחת ל2.5, בזמן ההיריון. שאלה נוספת בהקשר, כבר חודש וקצת שיש לי כמעט כל יום כאב ראש (לחץ דם תקין), או בחלק האחורי של הראש, או באיזור הרקות והעיניים. סובלת ממיגרנות בלי קשר להריון, אבל לא בתדירות כזו, שכמעט כל יום יש כאב ראש בעצימות שונה, וכמעט פעם בשבוע לוקחת אקמול. האם יכול להיות שזה בגלל בלוטת התריס? תודה רבה, המון בריאות ובשורות טובות.

שלום אכן רופא המשפחה צריך לרשום לך אלטרוקסין גם בכאבי הראש הוא אמור לברר ולטפל

מנהל פורום רפואת נשים