בדיקת דם שאלת תקינות

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

09/02/2020 | 13:01 | מאת: שואלת

שלום רב, ב"ה בהריון שבוע 4 , עד עכשיו לקחתי חומצה פולית טבעית ויוד ‎5-Methyl Tetrahydrofolate‏. לפני 4 ימים הפסקתי ומאז לוקחת פרנטל femina 9 months של אלטמן. בבדיקת דם, חומצה פולית יצאה ערך גדול מ 10 ננוגרם למיליליטר .(עד וכולל יום לפני הבדיקה לקחתי את הח.פולית הטבעית ולאחריה התחלתי עם הפרנטל) א.האם זה בסדר להתפתחות העובר? ב.בבדיקת דם הערך של( vitamin D) 25OH יצא 11ng. האם זה תקין ? אם לא -האם מומלץ לקחת תוסף טבעי? (רשום על המוצר הטבעי D3 תרסיס 1000יחבל להתזה, התזה אחת 167 אחוז מהקצבה היומית ) או שהפרנטל ,המכיל 400 יחבל שהם 100 אחוז מהקצבה היומית אמור לטפל בזה? תודה

שלום הבדיקות תקינות ללא קשר לתוצאות המלצת משרד הבריאות היא לקחת פרנטאל, ברזל וקלציום עם ויטמין די

10/02/2020 | 09:54 | מאת: שואלת

תודה רבה! כיום אני לוקחת רק פרנטאל שמכיל ברזל 30 מג , קלציום ויטמין d 400 מג לא הבנתי אם אני צריכה להוסיף עוד תוספים חוץ מהפרנטאל?..

מנהל פורום רפואת נשים