שאלה חשובה בנושא שחלות פוליסטיות.

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

22/05/2019 | 15:37 | מאת: רוני

היי דוקטור תודה רבה על המענה המהיר שלך ועל ייעוץ!! רציתי לשאול אותך כמה שאלות.. אז ככה אני בת 27, מאובחנת עם שחלות פוליצסטיות עברתי ניתוח להוצאת ציסטה לפני כ9 שנים. ומאז השתמשתי בבגלולות. חודש שעבר הפסקתי עם הגלולות בהמלצת גניקולוג שטען שאני לא מאוזנת הורמלית, היו לי המון דימומים לא בזמן המחזור והרופא אמר לי להפסיק עם הגלולות כדי להתאזן ולחשוב על כניסה להריון שסביר להניח ייקח לי זמן להכנס ולהתאזן . 1. האם בגלל השחלות הפוליציסטיות אני לא עוברת את תהליך הביוץ? גם אם קיבלתי מחזור באותו החודש. 2. איזה בדיקות דם עלי לבצע כדי לדעת האם אני מאוזנת הורמונלית או לא? 3. בכללי איזה בדיקות דם נותנים לנשים עם שחלות פוליציסטיות לעשות כדי לאשר שזה אכן המקרה? כי אני זוכרת שרק עשו לי אולטרסאונד ושהיו בו ריבוי זקיקים... שוב תודה רבה

שלום לרוב אין ביוץ סדיר בשחלות פוליציסטיות כדאי לבצע בדיקות דם לפרופיל הורמונלי

מנהל פורום רפואת נשים