שאלה בנוגע למטרגין לאחר לידה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

21/04/2019 | 20:29 | מאת: אביטל

דר' שלום רב שבועיים לאחר לידה עקב קרישי דם שיצאו לי יום לאחר הלידה נעשה אולטרסאטנד וראו כי יש שם שארית של 17 מ''מ כנראה קריש דם . כתוצאה מכך שיחררו אותי מבית החולים עם שימוש בכדור מטרגין להתכווצויות ברחם . אני ממש מפחדת לקחת את הכדור כי עקב הלידה איבדתי הרבה דם ואני אנמית ויש לי דופק גבוה ותופעות הלוואי של הכדור הזה זה גם דופק גבוהה אני גם מניקה ורשום שאסור להניק תוך השימוש בתרופה . ודיי מפחדת לקחת את הכדור הזה . שאילתי היא האם 17 מ''מ נחשב לשארית גדולה או שהגוף יכול לפלוט את זה בעצמו ? האם באמת אסור להניק תוך שימוש בתרופה הזאת ? האם יהיה יעיל במקום התרופה לשתות חליטות עלי פטל שיעזרו בהתכווצויות של הרחם ? . אשמח לתוכנות היות ואני כבר ממש אובדת עצות

שלום קשה לי להביע דיעה מבלי להכיר את המקרה במלואו בעיקרון יש סיכוי שהשארית תצא לבד בעיקרון לא מומלץ להניק עם הכדור אך זה רק לכמה ימים

מנהל פורום רפואת נשים