שחלות פוליציסטיות וגלולות

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

01/04/2019 | 18:17 | מאת: דנה

שלום, רציתי להתייעץ בנושא מסויים. התחלתי לפני תשעה חודשים גלולות סרזט ובמהלכתן הפסיק לי המחזור, הפסתי לקחת אותם לפני חמישה חודשים ובמשך ארבעה חודשים אחרי ההפסקה עדיין לא הגיע המחזור.לפני הגלולות המחזור שלי מאז ומתמיד היה סדיר. הלכתי לרופא נשים ועשו לי אולטרסאונד ובו גילו לי שחלות פוליציסטיות. בכל זאת הבנתי שאחרי לקיחת סרזט הביוץ יכול לקחת חצי שנה עד שהוא חוזר להיות נורמלי, אז השאלה שלי האם זה אפשרי שבגלל הגלולות נהיו לי אותן "ציסטות" בשחלות ואני בכלל לא סובלת מהתסמונת? יכול להיות שזה רק תופעת לוואי של לקיחת הגלולות? ד"א לקחתי סרזט בגלל מיגרנות. אם זה לא תופעת לוואי, אשמח לדעת מה אוכל לעשות עם התסמונת בגלל שהרופא נשים שלי לא נתן לי ממש מידע ואשמח לדעת מה ניתן לעשות. תודה רבה!

שלום לדעתי זו תופעת לואי של הגלולות עקב העדר ביוץ כדאי למזור על הבדיקה לאחר המחזור

מנהל פורום רפואת נשים