אבחון מחלת האנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

22/03/2018 | 15:41 | מאת: אפרת

שלום, אשמח אם תוכלו לתת לי תשובה לשאלה שמטרידה אותי. יצא לי להיחשף ולקרוא לאחרונה על מחלת האנדומטריוזיס ואני מזהה תסמינים שמופיעים גם אצלי בזמן מחזור. מהמחזור הראשון שקיבלתי אני חווה כאבי מחזור "לא רגילים"- הקאות, חולשה ברגליים, אשפוז במיון (ששם נאמר לי שמשהו בכדוריות הדם שלי לא תקין) עד שרופא הנשים למעשה המליץ לי לקחת גלולות ומאז אני לא חווה את אותם כאבים. כיצד אוכל לדעת אם גם אצלי קיים האנדומטריוזיס וכיצד ואצל מי רצוי להבדק בעניין? תודה

שלום האבחון הוא רק בעת ניתוח באגן למשל לפרוסקופיה או אם יש ציסטה אופינית לפי אולטראסאונד אם גלולות עוזרות לך הרי שזהו הטפול גם לאנדומטריוזיס

מנהל פורום רפואת נשים