דלקת צוואר הרחם e.coli

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

30/12/2017 | 12:10 | מאת: ציפי

בת 60 בריאה בדרך כלל. לפני חודש התלוננתי על כאב בבטן התחתונה והפרשות ירוקות צהובות . בבדיקת STDשל הכל תקין ,ובמשטח תרבית של צוואר הרחם e.coli. קבלתי אנטיביוטיקה רספרים עשרה ימים .ואין לי כבר תלונות ומרגישה טוב .שאלתי היא 1)כיצד קבלתי הדלקת. כיצד חדר האי קולי לצוואר הרחם שלי ?לציין שלפני הדלקת היו לי יחסי מין עם חדירה עמוקה מהרגיל, וגם בתקופה זו אני החדרתי קרם גינומונל עם מוליך לנרתיק לסיכוך .וגם אני משתמשת במגני תחתון יום יום.האם בזה יש קשר לדלקת? 2)אם קרתה לי פעם ראשונה הדלקת הזו , האם זה עלול לחזור, וכיצד להמנע מזה ,אם אפשר? כיצד אשה תזהה דלקת בצוואר הרחם ,אם יש לה? המון תודה על הסבלנות והעזרה!!!!

שלום אי אפשר לדעת איך נדבקת בחיידק הזה בדכ זה לא חיידק שועבר ביחסי מין ולא ניתן להעריך כיצד למנוע את זה

מנהל פורום רפואת נשים