הריון שני בגיל 37 במצב רפואי מסוים

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

22/10/2017 | 18:57 | מאת: אלה

שלום ד"ר, אני בת 37 ואם לילדה בת 9. אני סובלת מגיל צעיר ההפרעות אכילה, רוב הזמן מעט מתחת למשקל תקין (כ3 קג) יש לי וסת סדיר והיה לי הריון ולידה תקינים. בתקופת ההריון ההנקה וכ4 שנים סביב ההריון - לא היו לי סימפטומים של הפרעות אכילה. כיום אני במעקב ובטיפול. יש תקופות עם יותר סימפטומים ויש פחות. אינני אנמית אך סובלת מחוסר ברזל (התחלתי תוסף) ודלילות עצם (אך לא אוסטאופרוזיס) ונוטלת סידן. מקבלת גם ssri ואומפרדקס. אני די חלשה. יש בי רצון להביא לעולם ילד נוסף, אך אני תוהה- האם הריון עלול להיות מסוכן במצבי והאם בסהכ הכללי הריון מחליש את הגוף ומבגר אותו, או האם ההריון דווקא מחייה ובריא לגוף? (כמובן בהנחה בראש ובראשונה שאני מספיק בריאה עבור הילד!) סהכ ההריון בעבר היה לי מעולה ומחקר לגמרי את הבעיות והייתה חוויה מדהימה ללא בעיות רפואיות. אדרבא, התקופה היחידה בחיי הבוגרים ללא ההפרעה כמעט כלל !! (נמנעתי עדיין ממאכלים מאוד משמינים אך אכלתי מכל אבות המזון, אכלתי טוב, עליתי 24 קג ולא נבהלתי! ירדתי את הכל לאט ובטוח עם אכילה נכונה וכו.. די הייתי נטולת הפרעה וחוץ משמירה על אכילה בריאה ולא קיצונית לצד השני- לא היו שום סימפטומים). ברור לי שזו שאלה שאולי קשה לענות עליה- החלק הנפשי של הפרעות אכילה, אך החלק הגופני - האם גופי, כפי שזה נראה, עלול להתמוטט או דווקא לפרוח? אודה מאוד לתשובתך, אני בהתלבטות גדולה. תודה רבה.

שלום אי אפשר לצפות מה יהיה סהכ נראה לי שאת במצב גופני תקין ולא צריכה להיות בעיה עם ההריון אך המצב הנפשי בהחלט משפיע

מנהל פורום רפואת נשים