שימוש באסטרופם במשך 8 שנים

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

10/10/2017 | 22:57 | מאת: אלי

שלום. בת 58 בריאה בדרכ בעברי לידה ראשונה 'רגילה' בגיל 25 בגיל 34.6 לאחר 7 הפריות נותחתי וילדתי תאומים חצי שנה לאחר לידתם ניכנסתי ספונטנית להריון ובגיל 36 לערך בשילוב קיסרי הוצאו גם הרחם שחלה חצוצרות וצוואר רחם (טובו פלסטיקה) ... בגיל 50 התחלתי לצרוך אסטרופם ועד היום... לפני כחודש בUS שדיים נתגלו שני גושים היפוקגנים מופנית לביופסיה... היום התייעצתי עם כירורג נוסף ו כשסיפרתי לו שאני בלי אינסטרומנטים נשיים וצורכת הורמונים במשך 8 שנים הוא נחרד ואמר כי היה עלי להפסיק לאחר 5 שנים!! איני יודעת עכשיו כיצד עלי לנהוג אני פוחדת להפסיק לבלוע. אודה לך על תשובתך

שלום ידוע שהטיפול באסטרוגן בלבד לא מעלה את הסכון לסרטן שד כדאי להמשיך לקחת אם את סובלת מגלי חום או תופעות אחרות של גיל המעבר

17/10/2017 | 19:35 | מאת: אלי

תודה רבה על המענה. בהוראת הגינקולוג (אמר עד לאחר קבלת התשובה של הביופסיה) הפסקתי לפני כשבוע... עדיין אין גלי חום... מקווה שגם לא יופיעו.

מנהל פורום רפואת נשים