מהי רמת הפוריות אצל אישה לאחר לידה?

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

23/04/2011 | 09:36 | מאת: אני

שלום ד"ר. אני בת 35 ובעלי בן 43 בריאותנו תקינה נשואים מזה שנתיים ,ויש לנו תינוקת בת 9 חודשים אנו מעונינים להתחיל לעבוד על הילד/ה הבא.(-:(לא רוצים לבזבז זמן) בבתנו הראשונה לקח לנו 8 חודשים ,האם זה נכון שבשנה הראשונה לאחר הלידה רמת הקליטה אצל אישה גבוה יותר? חשוב לציין שהמחזורים שלי השתנו (לפני הלידה היו מדויקים כל 28 יום) והיום הם בממוצע של 28 ולפעמים 30/31 יום האם השינוי בקצב המחזורים תקין? חשוב לציין שתמיד הרגשתי כאבי ביוץ ואחרי הלידה אני חשה אותם יותר,יכול להיות שהביוץ אצלי מתחיל פחות מ14 יום ? 10-11 ימים אחרי המחזור? הבנתי שמגיל 35 חלה ירידה בפוריות האם אני צריכה לדאוג או שבגלל שילדתי לא מזמן הגוף "עדיין זוכר" את ההריון... מצטערת על כל הרבה שאלות תודה על תשובה כנה שיהיה לך חג שמח אני

24/04/2011 | 09:23 | מאת: ד"ר משה רויבורט

אין דבר כזה "הגוף עדיין זוכר את ההריון". כל הריון הוא בפני עצמו, וכמו שציינת בעצמך - הפוריות של האישה יורדת עם הגיל. לאור כל זאת - לא מומלץ לדחות יתר על המידה את תכנון ההריון הבא. האם הלידה הראשונה היתה רגילה או בניתוח קיסרי?

29/04/2011 | 20:51 | מאת: אני

הריון רגיל ותקין לידה רגילה ותקינה

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר