תוצאות בדיקת זרע - פענוח תוצאות

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

06/09/2016 | 21:13 | מאת: אנונימי

שלום, הייתי מעוניין לדעת, באם בדיקת הזרע שלי תקינה. תקופת התנזרות - 3 ימים צבע - צהבהב צמיגות - NORMAL PH - 7.4 נפח - 2 מ"ל ריכוז - 159 (כפול 10 בחזקת 6) תנועה - 69% סוג תנועה - פרוגרסיבית 69% , מקומית 6% ללא תנועה 31% לויקוציטים - 0 (כפול 10 בחזקת 6) אגלוטינציה - שלילית TOTAL MOTILE COUNT - 110 (כפול 10 בחזקת 6) תאים תקינים - 3% פתולוגית ראש - 90% פתולוגית זנב - 7% אודה לך באם תרשום לי באם הבדיקה תקינה. באם הבדיקה אינה תקינה, מהם הערכים שאינם תקינים ? תודה מראש.

12/09/2016 | 12:29 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

שלום לך, 1. כמות תאי הזרע שנוצרים בתקופה של 3 ימים- תקינה. 2. תנועת תאי הזרע המבטאת את כושרם לעבור מכשולים הנמצאים בתעלה הנקבית- תקינה. 3. כמות תאי הזרע בעלי מבנה תקין- נמוכה. רק 3% תקינים, צריך להיות למעלה מ5%.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר