מורפולוגיה נמוכה ואגלוטינציה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

22/08/2016 | 10:59 | מאת: נופר

שלום, אנחנו מנסים מספר חודשים להיכנס להריון. בדיקת הפרופיל ההורמונלי שלי תקינה. בן זוגי עשה בדיקת זרע ולהלן הממצאים: צמיגות: תקינה צבע: אפור PH: 8.1 נפח: 2.2 ריכוז תאי זרע: 187 מיליון תאי זרע בזרימה: 411 תנועה כללית: 60% (30% מהירה 30% בינונית) סך הכל תאי זרע בתנועה: 246 מיליון אגלוטינציה : יש מורפולוגיה: 5% צורות תקינות 95 % פתולוגיות (58% ראש, 29% צוואר, 8% זנב) לאוקוציטים : 0.5 אשמח לדעת האם בעיית האגלוטינציה והמורפולוגיה הנמוכה יכולות להפריע לנו בכניסה להריון? והאם יש טיפול אפשרי לכך?

05/09/2016 | 15:26 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

אכן בעיית האגלוטינציה והמורפולוגיה הנמוכה עלולות להשפיע לרעה על איכות הזרמה וכתוצאה מכך להרחיק את ההריון. ישנם טיפולים שונים שבאמצעותם ניתן להתגבר על הבעיה, אך לשם כך יש לבצע אבחון מדוייק של מצב תאי הזרע וע"פ הממצאים האלו ניתן יהיה לקבוע את הדרך האופטימלית לתיקון המצב. אחת מהשיטות הללו הוא אבחון מורפולוגי MSOME בהגדלה גדולה. אבחון זה מתבסס על אנליזה מורפולוגית מדוקדקת של מבנה ראש תאי הזרע הנעים.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר