שאלה בקשר לפריון הגבר

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

16/07/2016 | 20:19 | מאת: יעקב

שלום אני בן 20 התחלתי לעבוד לפני 4 ימים במפעל דפוס אשר אני מתעסק עם צבע ומדללים וחומרי נקיון עכשיו שמעתי שיש סיכונים אשר חלים על אנשים אשר מתעסקים במפעלים ובניסור ובריתוח שיכול להיגרם יבוש זרע!ובכך אני לא יוכל להביא ילדים האם זה באמת? האם זה יכול לקרות? איך אני יכול למנוע את זה? שמעתי שלמי שקורה דבר כזה לא יכול להביא ילדים ממש אני פוחד ואני שוקל לעזוב את העבודה דבר ראשון האם יש דבר אשר יכול לגרום שזה לא יקרה שמעתי שצריך לשתות חלב אבל אני לא שותה חלב האם אני צריך לשתות חלב אם כן כמה? עכשיו איך אני יודע האם יש לי יבוש זרע או אין האם יש סימנים לזה? אנא תענה לי בהקדם האפשרי בתודה יעקב

27/07/2016 | 16:13 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

. יעקוב שלום , לא קיים מצב של ייבוש זרע אולי הכוונה לירידה בכמות תאי הזרע. ירידה כזו לכולה להיגרם על ידי נשימת מדוללים אורגנים. אפשר להתמגן על ידי מסכה כימית. כדי שתעשה עכשיו בדיקת זרע ותעקוב כל חצי שנה כדי שתוכל להתרשם אם יש הרעה באיכות הזרע.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר