מורפולוגיה נמוכה שחלות פוליצסטיות והזרעה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

27/04/2016 | 12:21 | מאת: שרונה

שלום, אני ובעלי מנסים להיכנס כשנה להריון לי יש שחלות פוליצסטיות עם ביוץ מאוחר והוא עשה בדיקת זרע שהתוצאות שלה הם: מורפולוגיה 2% Concentration 38 mil Total concentration 76 mil Vitality 56 Volume 2 Percent of motile sperm 35 אנחנו לאחר הזרעה ראשונה שכוללת איקוקלימין ואוביטרל שלא הצליחה ובדרך להזרעה שניה באותו האופן. הבנתי מהרופא שביצע שבהשבחת זרע אין אפשרות לשבח מורפולגיה ולכן השאלה שלי אם יש סיכויים להיכנס בהזרעה ? או שיותר רלוונטי במקרה שלנו לעבור להפריה? עד כמה הממצאים חמורים? קראתי באינטרנט שהסיכויים להיכנס להריון מהזרעה במקרה שלנו הם נמוכים מאוד אודה לתשובתכם בהקדם.

02/05/2016 | 15:48 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

שלום רב! זה נכון שהסיכוי להריון בהפריה חוץ גופית גבוהים יותר מאשר בהזרעות אך הריון מהזרעה הוא יותר "טבעי" ופחות חודרני ולכן כדאי לדעתי לנסות שוב בהזרעה (עם סלקציה מחמיר יותר לזירעונים)כאשר הפעם תיבדק המורפולוגיה לפני ואחרי ההשבחה. במקביל רצוי לבצע אבחון מורפולוגי בהגדלה גדולה (MSOME), בכדי להכריע בשאלה האם להמשיך ולנסות בהזרעות או לעבור להפריה חוץ גופית. כמובן שגם גילך ומספר השנים בהם את ובן זוגך מצפים לילד ישפיע על ההחלטה.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר