פענוח תוצאות בדיקת זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

22/02/2016 | 03:22 | מאת: לולה

שלום בעלי עשה בדיקת זרע לראשונה בחייו , הוא בן 35 בריא בדרך כלל לאור זה שאנחנו מעוניינים להיכנס להריון רצינו לבדוק אותו בנוסף אליי רצינו לדעת אם התוצאות מראות על משהו מדאיג וחריג הבדיקה נעשתה במעבדה בבלינסון צמיגות -תקין PH - 7.6 נפח : 4.2ML ריכוז (למ"ל) - 67X10 תנועה (%) - 50 דרגת התנועה +2 סה"כ תאי זרע (281X10)בחזקת 6 מורפולוגיה(4%) 7% תקינים 93 % לא תקינים האם יש משהו מאוד מדאיג או שניתן להביא ילדים עם נתונים אלו? בתודה לולה

23/02/2016 | 18:42 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

לולה שלום רב! ערכי הפרמטרים השונים של איכות הזרע תקינים למעט המורפולוגיה שהיא מעט נמוכה. בהנחה שערך זה 7% (ערך זה לא היה ברור בשאלתך). לדעתי, ניתן להביא ילדים באופן ספונטני עם נתונים אלו. אם הריון זה יתעכב, ניתן להשתמש בטכניקות השונות של הפריה מסייעת (ART).

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר