ביוץ או ציסטה?

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

19/02/2013 | 10:11 | מאת: תמי4

שלום, הרופא שלי בחופשה ולכן שואלת כאן. בת 38 עם ילד אחד. מעקב זקיקים (ללא טיפולים/ הורמונים) : יום 11 - רירית 6, זקיק 15 - ללא נוזל בדאגלס יום 14 - רירית 8.4 זקיק 21, מעט נוזל בדאגלס יום 15 - רירית 8.9 זקיק 24, מעט נוזל בדאגלס יום 16 - רירית 9.9 זקיק 25, מעט נוזל בדאגלס - היום בבוקר בכל הימים נרשם כי הרירית סדירה. 1. האם זה ביוץ או ציסטה? כלומר האם בגודל כזה יש בכלל סיכוי לביוץ? 2. מה זה מעיד שיש מעט נוזל בדוגלס כבר כמה ימים (בהתחלה לא היה)? 3. האם ללכת מחר עוד פעם למעקב? 4. במידה וזו ציסטה, מה הטיפול? תודה :)

20/02/2013 | 08:07 | מאת: ד"ר משה רויבורט

האם לא עשית במקביל לבדיקת האולטראסאונד גם בדיקות דם, כי יתכן שכבר בייצת. לא ניתן לקבוע זאת בוודאות ללא בדיקת דם לאסטרדיול ופרוגסטרון.

21/02/2013 | 11:23 | מאת: תמי4

לא עשיתי בדיקות דם (הרופא שלי הפנה אותי רק לא.ס. היום בבוקר (יום 18) נמצא מבנה עכור בגודל 32*34 ללא נוזל בדוגלס, רירית 7 האם לפי התוצאות הנ"ל יש סיכוי של התעברות או שלא? תודה.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר