אל וסת לאחר גלולות

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

22/01/2013 | 13:26 | מאת: אורית

אני בת 27. נטלתי גלולות במשך 8 שנים. גובה 1.63 משקל 62. הפסקתי גלולות לפני קרוב לשלושה חודשים במטרה להרות ומאז: 1. לא קיבלתי ווסת כלל (מלבד זו שהגיעה מיד לאחר הפסקת הגלולות).לפני תחילת נטילת הגלולות קיבלתי מחזורים די כבדים כל 28-42 ימים. 2.עליתי 5 ק"ג במשקל (בתוך כשלושה חודשים) ללא שינוי מהותי בהרגלי האכילה, כשרוב הצבירה היא באזור הבטן בעוד שצורת הגוף שלי היא אגסית (ואני בד"כ לא משמינה בבטן). בבדיקות הורמונליות שבוצעו (לא היה ידוע השלב במחזור הווסת בו הן בוצעו) התקבלו התוצאות הבאות: TSH mlu/l 3.98 (עלה פי שניים מלפני שנה, וב0.4 מלפני חודשיים וחצי). prolactin mlu/l 78 LH 8.7 FSH 6 Estradiol pmol/l 151 testosterone nmol/l 2.4 האם ניתן להבין מתוצאות הבדיקה מדוע הווסת לא מגיעה? האם יכול להיות שזה בגלל הירידה בתפקוד בלוטת התריס? בעיקר לא ברור לי מה קורה עם הFSH והאסטרדיול. התמונה ההורמונלית שלהם נראית כשל יום 3-4 במחזור, בעוד שאני ביום 70 בערך.אם האסטרדיול נמוך למה הFSH לא מוגבר כדי להעלות אותו (מצד שני הוא לא נמוך מדי מה שמעיד שכנראה אין בעיה בהיפופיזה, למיטב הבנתי)? כיצד יש להתייחס לכך שהLH גבוה מהFSH פי 1.5? האם זו תמונה שיכולה לאפיין שחלות פוליציסטיות? כיצד כדאי להמשיך באבחון? תודה.

24/01/2013 | 11:24 | מאת: ד"ר משה רויבורט

אכן קיים חשד שמדובר בשחלות פוליציסטיות, וכתוצאה מכך אינך מבייצת באופן טבעי מדי חודש בחודשו והמחזורים אינם סדירים.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר