4 זקיקים (ללא נטילת הורמונים) אך קצב גדילה איטי

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

11/01/2013 | 14:26 | מאת: אני

שלום רב, אני בת 41.5 במעקב זקיקים . תמיד היה לי זקיק אחד בלבד שגדל בקצב טוב של 1.5-2 מ"מ ליום ופתאום במעקב האחרון התברר שיש לי 4 זקיקים ולא אחד אך קצב הגדילה שלהם קטן : שלשום (היום ה- 11 למחזור) - הם היו בגודל 9, 10, 11, 12 והרירית 7 היום (היום ה- 13 למחזור) - הם בגודל 13, 12, 12, 13 והרירית 7.4 1) מה משמעות העובדה שפתאום יש לי 4 זקיקים ולא אחד בלבד (איני נוטלת תרופות או הורמונים כלשהם) ? 2) מה משמעות קצב הגדילה האיטי ? אודה מאוד מראש על תשובה מהירה ומפורטת .

17/01/2013 | 10:34 | מאת: ד"ר משה רויבורט

האם קיבלת טיפול הורמונלי חודש קודם לכן?

17/01/2013 | 13:29 | מאת: אני

ד"ר משה רויבורט שלום רב, לא קיבלתי מעולם כל טיפול הורמונלי (כפי שכתבתי בהודעתי) . לפני חודש וחצי עברתי הפלה טבעית מלאה בסוף שבוע 7 ההריון היה כתוצאה מהזרעה ראשונה וללא הורמונים . שבועיים לאחר ההפלה היה לי ביוץ . מאז שכתבתי את שאלתי עשיתי עוד מעקבי זקיקים - לאט לאט הזקיקים נעלמו ונותרתי עם זקיק אחד בלבד שלא מתפתח - אני כבר ביום ה- 18 למחזור והזקיק רק בגודל 13 מ"מ - כלומר החודש לא בייצתי(תמיד ביום ה- 12-14 אני מבייצת, מזקיק אחד בלבד שגודלו מינימום 17 מ"מ) . האם מעקב הזקיקים החודש שפירטתי לעיל ובהודעתי הקודמת מצביע על כך שיש הידרדרות בפריון שלי (כאמור אני בת 41.5) או שמא זה יכול להיות מצב חד פעמי במחזור אחד בלבד שלאחריו הביוצים ימשיכו כסידרם כפי שהיו תמיד ? האם הדבר נובע מההפלה (נבדקתי לאחר שבועיים מההפלה והרחם היה תקין וריק) ? תודה רבה !!

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר