שאלה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

08/01/2013 | 21:36 | מאת: עדי

היי.. יש לי שאלה לגבי הזקיקים.. קיבלתי מחזור ב- 23/12. ביום ראשון ה- 30/12 גודל הזקיקים היה 10. שבוע לאחר מכן ביום ראשון הזקיקים גדלו ל-14 והיום גדלו ל- 15 מ"מ. הרופא אמר לי לעשות בדיקת ביוץ ביום חמישי כדי לוודא שלא היה ביוץ. אינני נוטלת דבר. בת 38 וחצי. הבנתי שקצב גדילת הזקיקים איטי, שאלתי: האם ייתכן שכבר היה ביוץ והזקיקים פשוט לא גדלו או שייתכן ויש לי ביוץ מאוחר ואז יש מצב שהזקיקים יגדלו...? שאלה אחרת שלא קשורה: יש לי הפרשה עכורה ותחושה לא נוחה בנרתיק. הרופא אמר שלא כדאי לקחת אנטיביוטיקה כדי שלא "יתעוררו" חיידקים חדשים וה"טובים" יעלמו, וזה יעבור לבד. האם גישה זו נכונה או שאני בעצם מזניחה את עצמי באי לקיחת טיפול ועלול להגרם נזק כלשהו? רוב תודות

10/01/2013 | 09:52 | מאת: ד"ר משה רויבורט

איני יכול לקבוע בוודאות האם עדיין לא בייצת ללא בדיקת דם לאסטרדיול + פרוגסטרון. באשר לטיפול אנטיביוטי - לא ניתן לדעת בוודאות על סמך התאור האם מדובר בזיהום חיידקי או פטרייתי של הנרתיק ואיזה טיפול עלייך לקבל.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר